Ihmiset

Seura: Arja Koriseva on uuden edessä, kun kotipesä tyhjenee: ”Esikoisen muutto pois kotoa oli haikea hetki”

Arja Korisevan kotipesä tyhjenee seuraavan parin vuoden aikana. Lasten muutto omilleen antaa tilaa omille unelmille ja uusien taitojen opettelulle. Arja kertoo uudesta elämänvaiheestaan Seurassa.

Laulaja Arja Korisevan, 57, elämässä on alkamassa pian uusi vaihe. Kotipesä tyhjenee vähitellen, kun kuopuskin on jo pian 16-vuotias. Arjalla ja hänen puolisollaan Pekalla on kolme lasta, jotka ovat kohta kaikki muuttaneet omilleen. Arja kertoo elämänvaiheestaan Seurassa.

”Totta kai esikoisen muutto pois kotoa oli haikea hetki, sillä olimme olleet niin tiivis viisikko. Kun huomasin hänen pärjäävään loistavasti omillaan, oloni helpottui”, Arja kertoo Seuran jutussa.

Arja seuraa myhäillen aikuistuvia lapsiaan, joista jokainen on valinnut oman polkunsa. Kukaan ei ole ryhtynyt äitinsä lailla muusikoksi. Äitinä Arja on halunnut kannustaa jälkipolveaan olemaan uteliaita ja rohkeita.

”Olen yrittänyt olla äitinä kuunteleva, tukeva, kannustava ja innostava, mutta välttää liikaa ohjailua.”

Lue myös: Arja Koriseva hidastaa tahtia – ei keikkoja koulujen loma-aikoina

Arja tekee nyt uusia aluevaltauksia

Uusi elämänvaihe tuo Arjalle lisää omaa aikaa. Arja suunnittelee muun muassa suorittavansa golfin green cardin, jotta pääsisi pelaamaan puolisonsa ja ystäviensä kanssa. Arjalla on myös suunnitelmia uralleen. Hän haluaisi kirjoittaa yhä enemmän lauluja ja kenties osallistua myös niiden säveltämiseen.

Arja kirjoitti kappaleita ensimmäistä kertaa elämässään osallistuessaan Vain elämää -ohjelmaan. Hän innostui biisien kirjoittamisesta niin, että osallistui ohjelman jälkeen biisinkirjoitusleirille.

”Toiveeni olisi saada aikaan levy, jonka jokaisessa kappaleessa olisin mukana tekijänä. Siihen menee aikaa, joten edelleen otan ilolla vastaan uusia lauluja myös muilta tekijöiltä. Yksi haaveistani olisi tehdä joululaulu”, Arja sanoo Seurassa.

Taitoa ja tietoa Arjalla riittää. Hän on opiskellut seitsemän vuotta klassista laulua ja musiikin teoriaa. Koulutukseltaan hän on suomen kieleen erikoistunut luokanopettaja, joten myös kielen kanssa leikittely on hänelle tuttua.

Uuden opetteleminen on kuitenkin vaatinut Arjalta rohkeutta.

”Haluaisin olla esimerkki siitä, että koskaan ei ole liian myöhäistä opetella uutta tai heittäytyä kohti tuntematonta rohkeasti ja uteliaana”, hän kertoo Seurassa

Lue myös Seuran juttu: Arja Koriseva kohtaa uuden elämänvaiheen unelmoiden, kun lapset lähtevät ja pesä tyhjenee: ”Koskaan ei ole myöhäistä heittäytyä kohti tuntematonta”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Seura: Arja Koriseva on uuden edessä, kun kotipesä tyhjenee: ”Esikoisen muutto pois kotoa oli haikea hetki”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.