Anna: Kun bloggaaja Johanna Lauvdal erosi, uuden rakkaan löytäminen pienestä norjalaiskaupungista tuntui epätoivoiselta – sitten rakkaus yllätti

Kalastajan vaimo -blogin Johanna Lauvdal, 40, kertoo Annassa, miksi pitkä avioliitto kalastaja Asgeir Alvestadin kanssa päättyi ja miten uusi rakas löytyi. 

Vuonna 2006 Johanna Lauvdal matkusti isänsä ja pikkusiskonsa kanssa Kanariansaarille. Yökerhossa Johannan katse osui ruskettuneeseen norjalaiseen kalastajamieheen, Asgeir Alvestadiin. Ujo suomalainen Johanna rakastui korviaan myöten, kerrotaan uudessa Annassa.

Johanna oli 24-vuotias, kun hän irtisanoutui työstään Salon terveyskeskuksessa ja muutti Asgeirin kotikaupunkiin Lillesandiin Norjaan. Parin ensimmäinen lapsi, Olli, syntyi keväällä 2007 ja toinen lapsi Aino kolme vuotta myöhemmin.

Johannalla näytti olevan kaikki, mistä hän oli haaveillut. Hän alkoi kirjoittaa elämästään Kalastajan vaimo -blogiinsa.

”Oli ihanaa olla ensin raskaana ja sitten hoitaa pikkuvauvoja. Me emme ikinä tarvinneet lastenvahtia. Nautin niin valtavasti siitä, että sain olla lasten kanssa kotona. Se oli elämäni onnellisinta aikaa”, Johanna sanoo Annassa.

Lue myös: Kalastajan vaimo -blogin Johanna Alvestad antautui uudelle rakkaudelle: ”Teemme mieheni kanssa kaiken yhdessä, jollekin muulle se voisi olla liikaa”

Elämä kalastajan vaimona oli yksinäistä

Kalastajan vaimon elämä ei kuitenkaan ollut niin ruusuista kuin Johanna oli kuvitellut. Asgeir järjesti työkseen urheilukalastusreissuja ja matkusti yli 200 päivää vuodessa. Johanna oli yksinäinen ja kaipaisi yhteistä aikaa Asgeirin kanssa. Johanna ehdotti miehelleen tanssikurssille osallistumista, mutta mies ei innostunut.

”Ei silti olisi tullut mieleenkään vaatia, että Asgeirin pitäisi lopettaa matkustaminen. Ymmärsin, etten pysty häntä muuttamaan, ellei hän itse sitä halua.”

Johanna alkoi pohtia, miltä elämä näyttäisi lasten vartuttua ja muutettua pois. Lopulta ero tuntui ainoalta vaihtoehdolta.

”Olin miettinyt asiaa niin pitkään, ettei lopullisen ratkaisun tekeminen oikeastaan ollut enää vaikeata. Asgeir ei tainnut uskoa, että todella lähtisin. Kun ero toteutui ja muutin pois, hän varmaan pelkäsi, että palaisin lasten kanssa Suomeen.”

Johanna ja Asgeir erosivat neljä vuotta sitten, mutta Johanna jäi Lillesandiin.

Uusi rakas löytyi työpaikalta

Eron jälkeen uuden miehen löytäminen pienestä Lillesandin kaupungista tuntui epätoivoiselta ajatukselta. Mutta norjalaista lääkäriä Olav Lauvdalia, 51, ei tarvinnut kaukaa etsiä. Hän piti lääkärin vastaanottoa pari kertaa kuukaudessa neuvolassa, jossa Johanna oli töissä.

”Olav teki tikusta asiaa ja ilmestyi aina työhuoneeseeni juttelemaan. Se oli minusta lähinnä kiusallista. Hän ei ollut mikään sujuva naistenmies, vaan pikemminkin vähän kömpelö”, Johanna sanoo.

Olavilla oli lämpimiä tunteita Johannaa kohtaa jo ennen kuin Johanna erosi.

”Hän oli kaunis, mutta tavoittamaton. Tiesin, että Johannalla oli perhe, joten tyydyin ihailemaan häntä etäältä”, Olav kertoo Annan jutussa.

Kun Johanna kertoi erostaan, Olav ei uskonut mahdollisuuksiinsa. Mutta viimeistään kun Olav suostui Johannan kanssa salsakurssille, Johannallakin oli tunteita Olavia kohtaan. Olav osoitti haluavansa tehdä asioita yhdessä.

Viime vuoden elokuussa Olav kosi Johannaa. Se tapahtui romanttisesti Suomessa veneretkellä saareen. Olav oli piilottanut saareen etukäteen samppanjapullon ja lasit.

”Olav on meistä romanttisempi osapuoli. Hän haluaa aina halailla ja kulkea käsi kädessä. Hän myös sanoo usein olevansa edelleen ihan rakastunut. Minä toppuuttelen: mehän ollaan jo vanha pari ja naimisissakin! En kokenut samanlaista salamarakastumista kuin ensimmäisessä liitossani, vaan olen edennyt pienin askelin. Tällä kertaa tiesin tarkkaan, mihin lähdin mukaan”, Johanna sanoo Annassa.

Lue myös Annan juttu: Kalastajan vaimo -bloggaaja Johanna Lauvdalin ja Olav-puolison suhde alkoi työpaikalla – kiinnostus oli aluksi yksipuolista

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Anna: Kun bloggaaja Johanna Lauvdal erosi, uuden rakkaan löytäminen pienestä norjalaiskaupungista tuntui epätoivoiselta – sitten rakkaus yllätti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X