Ihmiset

Bloggaaja Karoliina Pentikäinen kertoo kokemastaan henkistä väkivallasta Annassa: ”En olisi uskaltanut tehdä asialle mitään ilman läheisteni apua”

Karoliina Pentikäinen eli onnellista perhe-elämää, mutta oli vihainen ja kireä. Bloggaaja kertoo Annassa käsitelleensä terapiassa kokemaansa henkistä väkivaltaa.

Vuoden 2022 alussa Karoliina Pentikäisen, 37, elämä oli onnellista. Hän asui unelmiensa kodissa Tampereen Pyynikillä yhdessä puolisonsa Atte Pentikäisen ja kolmen lapsen kanssa. Reilua vuotta aiemmin hän oli aloittanut Sidosteen markkinointipäällikkönä.

Vaikka kaikki oli hyvin, Karoliina huomasi olevansa joissakin tilanteissa vihainen ja kireä. Karoliinan äiti patisti tytärtään terapiaan, Kolmistaan-blogin kirjoittaja kertoo tuoreessa Annan jutussa.

”Äiti sanoi monta kertaa, että menneet aikuiselämäni asiat vaatisivat vielä työstämistä. Vaikka tiesin, että olin joutunut kauheisiin ja kohtuuttomiin tilanteisiin, niin vänkäsin vastaan, että eiköhän ne olleet käsitelty”, Karoliina kertoo Annassa.

Viime vuonna Karoliina löysi itselleen sopivan terapeutin. Hän käsitteli terapiassa muun muassa aiemmin elämässään kokemaansa henkistä väkivaltaa. Aikaisemmin hän oli koittanut peittää menneet kasaamalla elämäänsä kaikkea ihanaa.

”Olin ajatellut, että se kumoaa kaiken negatiivisen. Mutta eihän se mene niin. Mennyt on näkynyt vielä viime vuosinakin peloissa, suruissa ja riitatilanteissa.”

Ennen Karoliina Pentikäinen vaikeni

Aikanaan Karoliina vaikeni kokemastaan pelon ilmapiiristä ja manipuloinnista. Hiljalleen luottoystävät ja lapsuudenperhe huomasivat hänen voivan huonosti.

”Jollakin tavalla ymmärsin tilanteen vakavuuden, mutta hyvin epänormaalejakin asioita alkaa pitää normaaleina, kun ne ovat jatkuvia. En olisi uskaltanut tehdä asialle mitään ilman läheisteni apua, koska olin siinä vaiheessa jo niin pelokas.”

Nyt Karoliina haluaa puhua henkisestä väkivallasta muillekin.

”Sanoisin, että on kaksi varoitusmerkkiä. Jos kaikki näyttää liian hyvältä ollakseen totta, se yleensä on. Jos asiat ovat sellaisia, että niistä ei voi kertoa läheisimmille ilman pelkoa, suhde on epäterve.”

Terapia on auttanut Karoliinaa ymmärtämään, miksi hän on välillä vihainen ja kireä. Yleensä se liittyy epävarmuuteen ja pelkoon omien rajojen menettämisestä. Tämän oivaltaminen on parantanut jo ennestään hyvää parisuhdetta Aten kanssa.

”Olemme aina puhuneet Aten kanssa avoimesti, mutta nyt uskallamme puhua kaikesta vielä suoremmin ja ilman pelkoa siitä, että minua pidettäisiin typeränä tai tunteitani vähäteltäisiin.”

Lue myös Annan juttu: Bloggaaja Karoliina Pentikäinen tajusi terapiassa, millaista taakkaa hän oli vuosia kantanut: ”Kovan kuoren rakentaminen oli keinoni selviytyä”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Bloggaaja Karoliina Pentikäinen kertoo kokemastaan henkistä väkivallasta Annassa: ”En olisi uskaltanut tehdä asialle mitään ilman läheisteni apua”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.