Ihmiset

Designklassikoihin kyllästynyt Hanna Sumari: "Meidän kalusteemme ovat tunnistamattomia"

Toimittaja ja mediapersoona Hanna Sumarin kodin keskipiste on valoisa, ikkunoita täynnä oleva ruokailuhuone. Suurten puiden ja vehreän puutarhan ympäröimä koti henkii kodikkuutta.

Toimittaja Hanna Sumari  kertoo uusimmassa Kotiliedessä sisustusfilosofiastaan. Vanhassa, suuressa puutalossa asuva Sumari osti talon miehensä kanssa vuonna 1999. Ennen muuttoa talossa tehtiin suuri remontti, joka laajensi taloa terassilla, parvekkeella, eteisellä ja uudella ruokailuhuoneella. Talolla onkin nyt kokoa 260 neliötä.

Hanna Sumari kertoo Kotiliedessä kodistaan.

”Ruokailuhuone on mitoitettu siten, että pöydän ympärille pitää mahtua 12 ihmistä. Pöydän pitää olla niin leveä, että sen keskelle voi asettaa ison lasagnevuoan ja reunoille tulee mahtua 12 ruokailijan kattaukset tablettien päälle. Pöydän ympärillä pitää olla niin paljon tilaa, että pystyn kävelemään pöydän ympäri, kun vieraat istuvat paikoillaan. Tuolit olen verhoillut monta kertaa kesäksi ja jouluksi, sillä istuinosan kankaat on helppo vaihtaa.

Avasimme remontissa seiniä ja suurensimme oviaukkoja. Saimme lisää valoa ja yhtenäistä tilaa. Meillä on ollut 20 vuotta samat huonekalut eikä niiden paikkakaan juuri ole vaihtunut. Viisihenkinen perheemme ja koira on istunut Askon Karoliina-sohvilla parikymmentä vuotta. Kotona en halua nähdä designklassikoita, sillä ne ovat työni puolesta liian tuttuja. Olen väsynyt niihin. Meidän kalusteemme ovat tunnistamattomia. Riittää että talossamme on kodikas tyyli.”

Lue koko juttu ja katso upeat kuvat Kotilieden numerosta 14/2017.

Lue myös:

Hanna Sumari paljastaa parhaat matkavinkit Saarenmaalle – nämä tärpit kannattaa ottaa talteen!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Designklassikoihin kyllästynyt Hanna Sumari: "Meidän kalusteemme ovat tunnistamattomia"

Katriina Koskinen

”Kotona en halua nähdä designklassikoita, sillä ne ovat työni puolesta liian tuttuja. Olen väsynyt niihin. Meidän kalusteemme ovat tunnistamattomia. Riittää että talossamme on kodikas tyyli.”

Oi miten iloiseksi tulin tuosta Hanna Sumarin ajatuksesta! Meillä on pieni koti johon täytyy hankkia kalusteita koon mukaan ja ne eivät totisesti ole designklassikoita jotka yleensä vaativat paljon tilaa. Aaltokalusteisiin olen totaalisesti kyllästynyt koska kaikki työpaikat ja julkiset tilat on niitä pullollaan. Koti jossa on hyvä elää syntyy ihan muusta kuin siitä että voin kehuskella ostaneeni koko paketin Artekilta. Huono puoli on pienessä kodissa että sinne on vaikea löytää sopivia kalusteita.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.