Ihmiset

Eläkkeelle jäävä Eija Vilpas paljastaa tulevaisuuden suunnitelmansa Seurassa – tärkein tehtävä on olla mummo

Eläkkeelle jäävä näyttelijä Eija Vilpas, 65, kertoo Seurassa, millaista on ollut olla mummo kahden ja puolen vuoden ajan.

Näyttelijä Eija Vilpas kertoo Seurassa, kuinka tärkeää hänelle on olla läsnä lapsenlapsensa elämässä. Hän haluaa olla läsnä samalla tavalla kuin hänen omat vanhempansa ovat olleet läsnä hänen kaksospoikiensa ja tyttärensä Sinnan elämässä.

Eija touhuaa mielellään 2,5,-vuotiaan lapsenlapsensa kanssa. Tekeminen koostuu pääosin lukemisesta, leikkimisestä ja leipomisesta.

”Loruttelen hänen kanssaan samoja kirjoja, joita luin omille lapsilleni. Hanhiemon iloinen lipas -kirjan runot vievät minut aikamatkalle menneeseen”, Eija kertoo Seurassa

Kaksikon lempileikki on tällä hetkellä kauppaleikki. Mukaan mahtuu myös paljon naurua.

”Nauramme yhdessä välillä ihan katketaksemme. Kaksi- ja puolivuotiaalla on mahtava huumorintaju!” Eija sanoo Seurassa.

Eija Vilpas kertoo, että eläköitymisestä huolimatta ura jatkuu

Eijan vuonna 1988 alkanut ura Helsingin kaupunginteatterissa tulee päätökseen toukokuussa.

”Katson taaksepäin hieman haikein ja ennen kaikkea kiitollisin mielin.”

Eija aikoo jatkaa töitä kuitenkin freelancerina ja kesällä hän menee näyttelemään Keski-Uudenmaan Teatteriin. Syksylle on myös jo tiedossa jonkin verran töitä.

Töitä Eija aikoo tehdä niin pitkään kuin pystyy. Nyt hän saa kuitenkin päättää ensimmäistä kertaa itse aikatauluistaan ja keskittyä myös asioihin, joihin ennen ei ollut aikaa.

Uusina harrastuksia Eijan elämään on tulossa kansantanssi ja suunnistus. Mankelointi, puutarhatyöt ja osallistuminen Karjalan Liiton toimintaan ovat myös mahdollisia eläkkeelle jäämisen jälkeen.

Kaikkein tärkein tulevaisuuden tehtävä hänelle on kuitenkin mummous, Eija kertoo Seurassa.

Lue myös Seuran juttu: Eläköityvä Eija Vilpas ratkoo riitoja lempeästi kiusoitellen: ”Huumorin avulla voi käsitellä vaikeita asioita”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Eläkkeelle jäävä Eija Vilpas paljastaa tulevaisuuden suunnitelmansa Seurassa – tärkein tehtävä on olla mummo

Sinun täytyy kommentoidaksesi.