Ihmiset Tilaajille

Eronnut Karita Mattila: ”En unelmoi uudesta avio­liitosta, rakkaudesta kyllä”

Sopraano Karita Mattilalla on takanaan tuore avioero, joka on myllertänyt arjen ja tunteet. Lisäksi se on saanut hänet heräämään naisena uudella tavalla.

Harmaantunut herra pinkissä paidassa kulkee ohi katukahvilan, jossa istuu Karita Mattila, 59. Mies aplodeeraa, ja Karita väläyttää hammashymynsä.

Eteläranskalaisessa Aix-en-Provencessa on meneillään heinäkuiset musiikkifestivaalit. Karita tähdittää Kurt Weillin ja Bertolt Brechtin oopperaa ­Mahagonny. Yksi jos toinenkin kulkija pikkukaupungin kujilla on nähnyt hänet bordellinemännän roolissa Grand Théâtre de Provencen lavalla.

”Vous était magnifique”, rouva lierihatussaan tulee kiittämään.

Loistava, upea, rohkea. Heittäytyvä. Niin Karitasta sanotaan.

Lue myös: Video: Huippusopraano Karita Mattila kertoo työstään

Karita Mattila: ”En pelkää syvyyksiä”

Oopperan harjoitusvaiheessa 40 asteen ennätyshelteet hautoivat Aixia. Karita on tottunut kuumaan kotonaan Floridassa, mutta täällä on erilaista, kuivaa. Kun hän kävelee asunnoltaan teatterille, kuumuus käy henkeen.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.