Ihmiset

Eronnut Satu Taiveaho Annassa: ”Ystävyys ei riittänyt pitämään liittoamme kasassa”

Satu Taiveahon ja Antti Kaikkosen avioero tarkoitti Satulle luopumista melkein kaikesta paitsi lapsista ja työstä, Anna-lehti kertoo.

Pitkän ja vaikean harkinnan jälkeen jätimme tänään Antin kanssa avioerohakemuksen. Olen pahoillani, ettemme osanneet tulla toinen toisiamme tarpeeksi puolitiehen. Elämämme on ollut kuitenkin monella tavalla hyvää, eikä ratkaisuun liity dramatiikkaa. On toki ollut haasteitakin ja raskaita asioita, mutta nyt muistelen mieluummin hyviä hetkiä. Olen kiitollinen 12 yhteisestä vuodesta.

Näin kirjoitti toiminnanjohtaja Satu Taiveaho, 42, viime syyskuussa Facebook-päivityksessään. Keskustan kansanedustaja Antti Kaikkonen, 44, kertoi saman uutisen ja vakuutti, ”ettemme luovuttaneet helpolla”.

Ennen päivityksiä Satun piti toimittaa eropaperit käräjäoikeuteen.

”En meinannut millään pystyä viemään papereita. Luulin, että vaikein oli jo takana, kun päätös oli tehty ja paperit allekirjoitettu, mutta ei. Siinä jökötin viraston parkkipaikalla ja puristin eropapereita käsissäni. Olin itkenyt monta päivää, silmät olivat turvoksissa ja olin väsynyt ja tuskainen, Satu kertoo nyt kolme kuukautta myöhemmin Annassa.

”Kun kaavakkeet oli lopulta saatu perille, helpotti hieman. Asuimme vielä koko syksyn samassa talossa, eikä mikään oikeastaan muuttunut heti. Silti tuntui, että kaikki on toisin”, Satu kertoo jutussa.

Lue myös: Yllätysraskauden kokenut Satu Taiveaho: ”Keskenmeno repi lapsettomuuden haavat auki”

Satu Taiveaho on joutunut luopumaan paljosta

Avioeron myötä menneisiin kuukausiin on liittynyt paljon luopumisia.

”Olen joutunut luopumaan miehestä, kodista, hevosista, asuinkunnasta, monista luottamustehtävistä Tuusulassa ja Uudellamaalla, melkein kaikesta, paitsi lapsista ja työstä”, Satu kertoo Annan jutussa.

Lue myös: Satu Taiveaho: ”Maailman ihanimmat lapset tulivat meille”

Hän ja Antti ovat asuneet vielä eroilmoituksen jälkeenkin yhdessä, ja monet asiat ovat sujuneet Satun mielestä jopa paremmin kuin ennen.

”Ero ei ollut hetken päätös, vaan sitä oli mietitty pitkään. Olemme hyvä tiimi monessa asiassa, mutta Antti tekee paljon töitä ja yhteistä aikaa meillä ei viime aikoina ole ollut. Yritimme kaikkemme, mutta ystävyys ei riittänyt pitämään liittoamme kasassa”, Satu sanoo jutussa.

Joulukuun lopulla Satulla ja lapsilla on edessä muutto, ja Antti jää asumaan perheen entiseen taloon Tuusulaan.

Satu on virallinen sijaisvanhempi ja hän on tähänkin asti kantanut päävastuun lapsista, joten sikäli ero ei muuta elämää niin paljon kuin luulisi.

”Antti on lapsille tärkeä isä, ja hän tulee olemaan lasten elämässä edelleen. Emme ole vielä sopineet tapaamisten tarkoista järjestelyistä, mutta en usko, että meille tulee niistä kiistaa”, Satu sanoo jutussa.

Lue myös: Sijaisvanhemmuuden haasteet kohdannut Satu Taiveaho: ”Sijaislapset ovat usein kokeneet kovia”

Satu Taiveaho

”Olemme aina tukeneet toisiamme ja tuemme edelleen. Meillä ei ole kummallakaan mitään tarvetta sanoa pahaa sanaa toisistamme. Huomaan usein keskusteluissa puolustavani Antin ratkaisuja ja kehun häntä eteväksi, kivaksi, ystävälliseksi ja superhauskaksi. Hän puolestaan sanoo, kuinka kaunis, hyväsydäminen ja ihana ihminen olen”, Satu kertoo Annassa.

Sekä Satulla että Antilla on takanaan aiempi avioero, mikä sekin auttaa. Molemmat ymmärtävät, että eksiin kannattaa pitää hyvät välit ja että menneestä onnesta voi olla kiitollinen. Erosta selviämistä helpottaa heillä sekin, että liiton päättymiseen ei liittynyt pettämistä tai kolmansia osapuolia.

”Erossa ei kannata niinkään miettiä, mikä meni pieleen tai mikä kumppanissa oli huonoa, vaan pikemminkin listata, mitä hyvää suhteessa on ollut, mitä yhteiset vuodet ovat opettaneet. Ero on pettymys, mutta katkeruus ei hyödytä ketään”, Satu sanoo Annan jutussa.

Lue Annan koko juttu: Antti Kaikkosesta eronnut Satu Taiveaho: ”Ystävyys ei riittänyt pitämään avioliittoamme kasassa”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Eronnut Satu Taiveaho Annassa: ”Ystävyys ei riittänyt pitämään liittoamme kasassa”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.