Hanna Sumari Annassa: Näen aina itseni lihavana, koska äitini laihdutti minut lapsena monta kertaa

Hanna Sumari on 61-vuotiaana uransa huipulla. Nyt Hanna kertoo Annassa elämänsä kriisin paikoista, sekä suhteestaan omaan vartaloonsa ja vanhenemiseen. 

Hanna Sumari taitaa olla elämässään parhaassa vauhdissa. Hän juontaa kahta suosittua tv-ohjelmaa, kirjoittaa blogeja, kiertää maata tapahtumajuontajana ja pyörittää omaa viestintätoimistoaan.

Lue lisää: Hanna Sumarin kodin keskipisteenä on valoisa ruokailuhuone – katso kuvat!

Nuorempien juontajien keskellä 61-vuotias Hanna ei ota paineita. Hän ei piittaa vanhuuden merkeistä kasvoillaan, vaan suorastaan ärsyyntyy aiheesta, kertoo Anna.

”En halua valittaa vanhenemisesta, sillä siitä ei ole mitään hyötyä. Rakastan elämää liikaa, jotta edes ajattelisin sitä, vaikka rypyt naamalla välillä harmittavatkin”, Hanna sanoo Annassa.

”On muuten väärin, että ihmiset valittavat omasta ulkonäöstään puolisonsa kuullen. Minusta se on epäkohteliasta. Puolisohan rakastaa sinua ja on valinnut juuri sinut. Todennäköisesti hän näkee sinut viehättävänä. On loukkaavaa väittää muuta hänen kuultensa.”

Hanna Sumari: ”Näen itseni lihavana”

Toistaiseksi 25 vuotta jatkunut ura tv-toimittajana ottaa vain uusia kierroksia, ja Hanna on suositumpi kuin koskaan. Näkyvä työ julkisuudessa voi helposti tuoda mukanaan ulkonäköpaineita kenelle tahansa.

Hanna on aina pitänyt ulkonäöstään huolta erilaisin kauneus- ja hemmotteluhoidoin, Anna kertoo. Suhde omaan vartaloon on kuitenkin monimutkaisempi.

”En tule koskaan pääsemään siitä, että näen itseni lihavana. Se tulee lapsuudesta, jolloin äiti laihdutti minut monta kertaa johonkin mekkoon sopivaksi”, hän kertoo Annan jutussa.

”Nykyisin huomaan, että kun katson itsestäni juuri otettua kuvaa, olen siinä mielestäni järkyttävän iso ja lihava. Kun näen saman kuvan vuoden kuluttua, näytänkin mielestäni ihan kivalta. Ongelma on korvieni välissä.”

Ikä on vahvuus

Anna kertoo, että julkisuuden henkilönä Hannasta on tullut myös vaikuttaja.

”Joskus ajattelen, että vaikuttajan asemaa pitäisi osata käyttää johonkin todella hyvään. Minulla ei kuitenkaan ole mitään yhtä suurta intohimoa, jonka puolesta toimisin. Nyt tärkein sanomani on se, että olisimme toisillemme mukavia. Että ajattelisimme sydämellämme hyvän emmekä esimerkiksi vain rahan ja taloudellisen menestyksen kautta”, hän kertoo Annan jutussa.

Silmät seuraavat vaikuttajaa tiiviisti. Jos Hanna Sumari esimerkiksi ärähtää huonoista käytöstavoista, viesti kertaantuu nopeasti jopa iltapäivälehtien otsikoissa. Hannan mielipiteitä seurataan ja niistä raportoidaan. Hänessä on särmikkyyttä, joka sallitaan hänelle.

”Ikä on vahvuuteni. 61-vuotiaana olen harvinaisuus blogimaailmassa. Myös kohderyhmäni on poikkeuksellisen laaja, sillä seuraajani ovat 25–60-vuotiaita”, hän kertoo Annassa.

Ikä on kuitenkin Hannalle toissijaista.

”Minulle voi tulla ikää lisää, mutta vanhaksi en aio ruveta.”

Lue myös Annan juttu: 23 vuotta naimisissa ollut Hanna Sumari: ”On väärin, että ihmiset valittavat omasta ulkonäöstään puolisonsa kuullen”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Hanna Sumari Annassa: Näen aina itseni lihavana, koska äitini laihdutti minut lapsena monta kertaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X