Ihmiset

Hansikkaat

Kotiliedessä on vastattu lukijoiden kysymyksiin ensimmäisistä numeroista lähtien.

Kysymys: Onko tanssiaisiin ja muihin juhlatilaisuuksiin mentäessä pantava jo kotona pitkät hansikkaat käteen, vai onko käytettävä tavallisia ulkokäsineitä ja vasta perillä muutettava toiset? Ensikertalainen.

Vastaus: Käytännöllisistä syistä on mielestäni parempi vetää pitkät juhlahansikkaat käteen vasta perille tultua. Ne voivat näet helposti matkalla tahraantua, ja tukkalaitetta ym. viimeisteltäessä on ainakin oikean käden hansikas useimmiten riisuttava ja sitten taas käteen vedettävä.

Mutta: ken ovia avaavan ja muuten avuliaan kavaljeerin saattamana, tukan ja muun viimeistelyä kaipaamattomana juhlaan saapuu, hän voi tietenkin vetää hansikkaat jo kotona käteensä. – Englantilainen tapa on vetää ohuet vaaleat käsineet juhlahansikkaiden päälle suojaamaan niitä matkan ajaksi. Rouva Kristiina.

Kotiliesi 5/1934

Kommentoi

Kommentoi juttua: Hansikkaat

Villasormikkaat

Omat juhlapukeutumisongelmat tuntuvat pieniltä tähän verrattuna: kahdet hansikkaat päällekkäin matkan ajaksi!

Tavis

Olipa hienoa silloin. Arkipäiväistä on nykyään.

Huopatossu saksalainen

Wow, onkos Suomessa vielä tavallista käyttää hansikkaita silloinkin, kun ei ole pakkasta?

Aikamatkalainen

Näin nyt, mutta miten oli esim. 1800-luvulla, kun hansikkaita käytettiin jatkuvasti.
Riisuttiinko ne ruokailun ajaksi, mikä oli hansikkaiden paikka: sylissä, pussukassa? Entä kätellessä, riisuttiinko hansikkaat? Käytettiinkö hansikkaita, koista puuttuivat sormenpäät, mikä tuntuisi kätevältä? Olisin yleensäkin kiinnostunut tuon ajan tavoista.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.