Hauska leikki

Miten rattoisasti kuluukaan ilta hauskoja leikkejä leikittäessä. Ja monet leikit ovat suuresti omiaan herättämään lapsissa ja nuorisossa kekseliäisyyttä ja huomiokykyä. Ja leikki panee usein luonteet kovalle koetukselle ja toveruus pakottaa heikonkin oikealle tielle sekä huomaamaan, mikä on oikein, mikä väärin. kun lapset ovat leikkituulella ja heillä on siihen aikaa, tulisi vanhempien avustaa heitä opettamalla sopivia leikkejä, jos leikkijöiltä varasto loppuu.

Esitämme tässä erään vanhan leikin, jolla iloinen nuorisojoukko parikymmentä vuotta sitten huvitteli.

Kenen silmät?

Leikkijät jaetaan kahteen yhtä suureen ryhmään, kahteen huoneeseen. Huoneiden välille oveen ripustetaan vaate, joka peittää koko alaosan. Sen yläpuolella pingotetaan paperi, johon tehdään kaksi reikää silmien etäisyydelle toisistaan. Yksi leikkijöistä tulee vuorotellen kummastakin puolueesta ovelle asettaen silmänsä reikien kohdalle. Vastapuolen tulee arvata, kenen silmät ne ovat. Jos se on arvannut oikein, siirtyy ”silmien” omistaja sen puolelle; jos on osutu harhaan, jää hän omalle puolelleen.

Se puoli voittaa, joka vie suurimman osan toisen ”silmistä”. Voitetut silmät saavat ottaa osaa uudella puolella ja voivat olla varsin suureksi avuksi, koska tietävät, milloin vastapuoli arvasi väärin.

Tämä leikki vaatii harvinaisen tarkkaa huomiokykyä, ja vain harvat ihmiset tuntevat toisten silmät, kun ne ovat paperipuitteissa.

Kotiliesi 3/1923.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Hauska leikki

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X