Ihmiset Tilaajille

Hector ei aio hukata jäljellä olevaa elämäänsä: oma napa on jo nähty

Muusikko <strong>Heikki ”Hector” Harma </strong>ei enää halua miettiä jatkuvasti itseään ja artistin imagoaan. Elämässä on paljon tärkeämpiäkin asioita, kuten perhe ja lastenlapset.

Ennen haastattelua Heikki ”Hector” Harma vastaa puhelinsoittoon tekstarilla. ”Palataan asiaan, olen labrassa.” Haastattelua seuraavana päivänä hänellä on jälleen laboratorioaika, ja seuraavalla viikolla vielä sydämen ultraäänikuvaus. Niiden jälkeen hän alkaa olla valmis kiertueelle. Uransa viimeiselle.

Näin se nykyisin menee.

Lue myös: Hector Seurassa raitistumisestaan isoisyyden myötä: ”Haluan olla läheisilleni läsnä”

72-vuotiaana muusikko ei nouse lavalle jallupullon vierestä. Tarvitaan lääkäriä, kuntouttavaa liikuntaa, ehkä hiukan uintia ja sauvakävelyä. Keikkabussin tai kolmen rekan uumeniin ujutetaan myös baarituoli, jolla artisti saa levähtää yli kaksi tuntia kestävissä konsertissaan.

Joskus muinoin Hector istahti tuolille tulkitessaan romanttista tai muuten intiimiä laulua. Nyt pallia tarvitaan välillä myös siksi, että lannerangan neljännen nikaman hermoa puristava pinne tekee pitkästä paikallaan seisoskelusta tuskallista.

Sydän pysäytti

Oikeastaan on pieni ihme, että Hector ylipäänsä on tässä tilanteessa, hotelli Parkin pöydässä, kotikulmillaan Helsingin Käpylässä, haastateltavana ennen kiertuetta. Vuosi sitten, kun hän valmistautui nousemaan konserttilavoille, sydäninfarkti sotki suunnitelmat viime metreillä.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.