Ihmiset

Heikentääkö margariini näköä?

Vuonna 1935 pelättiin margariinin terveysvaikutuksia.

Kysymys: Säästäväisyyssyistä olen taloudessani kokonaan lakannut käyttämästä voita ja siirtynyt margariinin käyttöön. Nyt olen kuullut, että tästä olisi ajan pitkään terveydelle vahinkoa, mm. että näkö heikentyisi. Onko asiassa perää?

Vastaus: Margariini ei ole terveydelle vahingollinen, mutta säästäväisyyssyistä ei sitä nykyisiin hintoihin katsoen ole syytä yksinomaan käyttää, koska voin ravintoarvo on korkeampi ja sitä myös ruoanvalmistuksessa kuluu vähemmän.

Kotiliesi 8/1935

Kommentoi

Kommentoi juttua: Heikentääkö margariini näköä?

Anonyymi

Nih, katsokaa nyt terveysintoilijat:)

Sota-aikaa tutkinut

Luonnollisen, puhtaan ja lisäaineettoman ravinnon ystäville terveellinen vinkki:
Voin sekaan voi vispata rypsiöljyä (puolet voita, puolet rypsiöljyä), jolloin voin ja rypsiöljyn terveysvaikutteet yhdistyvät ja hyvien, tyydyttymättömien rasvahappojen osuus lisääntyy. Kun voin ostaa hyla-voina, silloin saatu voi-öljyseos on käytännössä täysin laktoositonta ja sopii kaikkein herkkävatsaisemmallekin. Tätä seosta käytän levitteenä, puurosilmänä ja pataruoissa tarvittavana rasvalisäyksenä, sitä voi myös lisätä hieman keitettyyn riisiin joka kaipaa pientä rasvalisäystä (öljyä tai voita) ollakseen maukasta. Muuhun ruoanvalmistukseen käytän aina ruokaöljyä, sillä voita pannulla kuumennettaessa syntyy polysyklisiä hiilivetyjä eli karsinogeeneja.
Levitteenä luonnollinen voi kohtuullisesti käytettynä on turvallista ja terveellistä, vielä parempaa, jos siinä on ruokaöljyä mukana. Voin maku vain paranee öljylisäyksellä!
Tämän ohjeen opin edesmenneeltä äidiltäni, eikä meillä kummallakaan ole esiintynyt kohonnutta kolesterolia.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.