Ihmiset Tilaajille

Helena Ahti-Hallberg ei kärsi tyhjän pesän syndroomasta: ”Tämä elämänvaihe on ihana”

Kun Helena Ahti-Hallbergin kuopus muutti pois kotoa, äiti itki koko illan. Sitä seurasi ajatus vapaudesta. Parasta uudessa elämän­vaiheessa on se, että harteilta karisi syyllisyyden taakka.

Viimeinen muuttolaatikko on vihdoin pakattu. Tanssinopettaja Helena Ahti-Hallbergin kuopus Emil tarttuu siihen rivakasti vanhassa huoneessaan, perheen hirsitalon yläkerrassa. Poika kantaa laatikon alas lapsuudenkotinsa rappusia, avaa oven ja sulkee sen perässään.

Siihen asti Helena on pidätellyt tunteitaan, jotta poika ei näkisi, miten koville tämän muutto äidille ottaa. Mutta sitten vyöryvät kyyneleet. Helena itkee koko illan.

”Viimeisten tavaroiden pois vieminen herätti minut siihen, että nyt se on tapahtunut: lapset ovat lentäneet pesästä”, Helena sanoo nyt, vuosi Emilin muuton jälkeen.

Itkusta seurasi pian ajatus vapaudesta. Jo seuraavana päivänä Helena ja hänen miehensä Eric aloittivat talossaan mittavan remontin.

Lue myös: Seura: Helena Ahti-Hallberg on TTK-valmentaja Kia Lehmuskoskelle kuin varaäiti

Helena Ahti-Hallbergin koti muuttui kahden aikuisen kodiksi

Valoisa ja valkoisin sävyin sisustettu huone on mitä mainioin paikka tanssipukujen valmistukseen.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.