Ihmiset

Hurahditko sinäkin Kotiin takaisin -sarjaan? Haastattelimme matriarkka Elizabethia näyttelevän Noni Hazlehurstin

Televisio-sarjassa Kotiin takaisin näyttelevä Noni Hazlehurst löytää matriarkka Elizabethin roolihahmosta paljon omia puoliaan.

Kotiin takaisin -sarjan näyttelijä Noni Hazlehurst, 64, vastaa puhelimeen kotonaan, joka sijaitsee Australiassa sisämaassa tunnin ajomatkan päässä Queenslandin Gold Coastilta.

Kaupunkielämää inhoava näyttelijä joutuu helmikuussa muuttamaan jälleen kaupunkiin Sydneyyn, koska Australian suosituimmasta tv-sarjasta filmataan viides tuotantokausi.

Tämä on hyvä uutinen meille kaikille, jotka olemme syksyn aikana ihastuneet Kotiin takaisin -sarjaan ja sen vahvaan matriarkkaan Elizabeth Blighiin.

Kuka on näyttelijä Elizabethin hahmon takana?

Noni Hazelhurst on myös upea kokki

a-place-to-call-home-season-2_high-res_img12

Noni Hazlehurst on paitsi näyttelijä myös suosittu tv-emäntä. Hän on juontanut 24 vuotta lastenohjelmaa ja kymmenen vuotta koti- ja puutarhaohjelmaa Better Houses & Gardens, joka kuvattiin hänen kotonaan.

”Opin ohjelmasta todella paljon. Rakastan ruoanlaittoa ja puutarhaani.”

Nonin tontilla kasvaa ikivanha avokadopuu sekä sitruuna- ja appelsiinipuita. Vuorenrinteellä menestyvät myös munakoiso, kaalit, pavut ja maissi. Trooppinen ilmasto ja vulkaaninen maa saavat puutarhan kukoistamaan.

Juuri nyt Australiassa on kesä ja todella kuuma. Siksi Noni Hazlehurst kokkaa mieluiten salaatteja.

Hänen toinen poikansa on ryhtynyt vegaaniksi, ja äiti haluaa oppia tekemään yhä maukkaampia kasvisruokia.

”Vegaaniruuan kehittäminen on minulle nyt uusi inspiraation lähde.”

Yksi onnistuneista kehittelyistä on ollut kurpitsa, jonka Noni on täyttänyt keitetyllä riisillä, karpaloilla, pähkinöillä, sipulilla, yrteillä ja pinaatilla. Sitten hän on kietonut koko komeuden folioon ja hauduttanut herkkua uunissa.

Kotiin takaisin -sarjan tähti oli lapsena kiltti tyttö ja nuorena hippi

Lapsuus 1950-luvulla sujui Noni Hazlehurstilta kiltteyden merkeissä, mutta 1960-luvulla Vietnamin sota ja muu liikehdintä herättivät yliopistossa opiskelleen nuoren naisen. Rauha, rakkaus ja idätetyt pavut ilmestyivät hänen elämäänsä.

Noni on ollut kaksi kertaa naimisissa, ja hänellä on kaksi aikuista poikaa, Charlie ja William.

Noni on puhunut harvinaisen rohkeasti nuorten ongelmista, mikä on herättänyt vastakaikua australialaisissa. Noni Hazlehurst haluaa puhua suoraan myös televisiossa, koska juuri mikään, mitä näemme televisiossa, ei hänen mielestään ole aitoa.

Nykyään Noni parantaa maailmaa mieluiten tekemällä ruokaa vuodenajan mukaan paikallisista aineksista.

”Se on parasta meille itsellemme, terveydellemme, paikalliselle rahataloudelle ja ympäristölle.”

Pojan vegaanisuus on haaste kokkaavalle äidille, mutta mukava sellainen.

”Tämä sopii minulle, olenhan vanha hippi”, hän nauraa hersyvästi.

Australia on luokkayhteiskunta

Kotiin takaisin -sarjan Blighien perhe on yläluokkainen maanviljelijäperhe, jonka kartanossa ei tunneta puutetta. Upeat autot, Euroopan-matkat ja rotuhevoset kuuluvat elämäntyyliin yhtä itsestään selvästi kuin hieman alentuva käytös kyläläisiä kohtaan.

Australiasta sanotaan, että se on luokaton yhteiskunta. Tämä ei Noni Hazlehurstin mielestä pidä paikkaansa. Maassa on hänen mukaansa työväenluokka, keskiluokka ja yläluokka siinä kuin missä tahansa muuallakin.

Hän on huolissaan viime aikojen suvaitsemattomuudesta ja mustasukkaisesta omien rajojen vartioinnista, Ne ovat uusia piirteitä yleensä niin rennossa Australiassa.

”Olemme valitettavasti nyt vähemmän mukavia toisillemme emmekä kunnioita toisia kuten ennen.”

Lue myös jutut:

Downton Abbey valloittaa

Aussit grillaa jouluna

Näyttelijä Vappu Nalbantoglu: ”Turkkilainen sukuni on tiivis”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Hurahditko sinäkin Kotiin takaisin -sarjaan? Haastattelimme matriarkka Elizabethia näyttelevän Noni Hazlehurstin

Uoti

Pikku vinkki toimitukselle… kun julkaisette näitä vanjoja juttuja, niin pistäkää loppuun aina pikkupätkä ”mitä tällähetkellä kuuluu”, tolla jutulla ei ole mitään annettavaa 4v vanhana jos lukijat ei tiedä missä mennään nyt. Voi olla että äitillä on napsahtanut taakan alla ja pistänyt kylmäksi koko perheen tai eurojackpot osui perheeseen tms.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.