Ihmiset Tilaajille

Äidin alkoholismi ja äkillinen kuolema tekivät perussuomalaisten Riikka Purrasta huolestuneen suorittajan

Turvaton lapsuus vaikutti  Riikka  Purraan niin, että hänestä tuli pelokas. Elämän on oltava kontrollissa, sillä siitä hän saa turvaa.

Tässä asiassa perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra on taitava: arjen hallinnassa. Hän on opetellut – tai pikemminkin hän on joutunut opettelemaan – arjen kontrolloimista pikkutytöstä asti, sillä Riikan lapsuudessa hänestä ei huolehdittu. Kahden hengen perheessä roolit olivat toisinpäin: Riikka piti huolta äidistä.

Mitä kamalaa seuraavaksi tapahtuu, oli jatkuva ajatus Riikan mielessä. Pärjääkö äiti? Enhän joudu eroon äidistä?

Huolehtimisen tarve näkyy yhä jokapäiväisissä asioissa. Aamuisin Riikka Purra valmistaa itselleen ja perheelleen vitamiinipitoiset vihermehut, ja perheen ruoka on muutenkin terveellistä, esimerkiksi värikästä vegepastaa ja marjasmoothieita. Jääkaappi on järjestyksessä, ja ­aina kun mahdollista, Riikka siivoaa.

Koti on nytkin kuosissa lumen kuorruttamassa puutaloidyllissä Kirkkonummella. Terassilla lojuu suksia, ja oven avaa ujosti hymyilevä nainen. Arka rescue-koira Kerttu piileskelee yläkerrassa.

Putipuhtaan keittiönpöydän ääressä Riikka kertoo olevansa täynnä virtaa. Siitä huolimatta, että haastattelua edeltäneellä viikolla perussuomalaiset kärsivät aluevaaleissa melkoisen tappion.

Purra puhuu rauhallisesti, lähes kirjakieltä. Lauseet ovat täsmällisiä. Rönsyily puuttuu.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.