Anna: Elokuussa toisen lapsen saava Nasima Razmyar aikoo palata töihin jo tammikuussa: ”Minä valitsen työn, sillä haluan vaikuttaa”

Nasima Razmyar on uskaltanut tehdä elämässään omanlaisiaan ratkaisuja. Yksi iso päätös on jäädä tulevan vauvan kanssa vain puoleksi vuodeksi kotiin, kertoo Anna.

Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar, 34, ei juurikaan jännitä lähestyvää synnytystä: onhan Nasimalla ja aviomies Johan Fagerilla jo kolmevuotias poika Jonas.

”Tietysti jännittää, että millainen vauva sieltä tulee. Tiedän vain, että hänkin on poika”, Nasima Razmyar kertoo Annan jutussa.

Nasima itse syntyi yhteen maailman turvattomimmista maista, Afganistaniin, ja hän on onnellinen, että voi synnyttää lapsensa yhdessä maailman turvallisimmista maista.

Nasima on toteuttanut Suomessa jo monia unelmiaan. Viime vuoden lopulla hänet valittiin ainoana suomalaisena maailman vaikutusvaltaisimpien nuorten vaikuttajien listalle.

”Ilmoitin äskettäin Lontooseen, etten voi olla paikalla, kun kansainvälisten nuorten lupaavien vaikuttajien uusi lista lokakuussa julkistetaan. Olen kuulemma aika kärjessä, mutta päällimmäisenä ovat nyt elokuinen synnytys ja vauvan ensimmäiset kuukaudet”, Nazima sanoo Annassa.

Lue myös: Esikoistaan odottava Minka Kuustonen Annassa: ”En halunnut kävellä unelmani ohi”

Nasima Razmyar aikoo jäädä kotiin vain puoleksi vuodeksi

”En olisi voinut ajatella 15-vuotiaana, että kun saan lapsen, lähden puolen vuoden kuluttua töihin. Vauva on minulle rakas, mutta myös oma työ on minulle tärkeä”, Nasima kertoo Annassa.

”Päätös äitiysloman pituudesta ei ole ikinä helppo. Aina löytyy tuomitsijoita, teit niin tai näin. On hienoa, että suomalainen nainen saa pitkän äitiysvapaan, mutta tasa-arvoa on sekin, että naisella on oikeus valita työ. Minä valitsen työn, sillä haluan vaikuttaa”, Nasima sanoo jutussa.

Nasima palaa töihin tammikuussa, ja Johan jää kotiin hoitamaan lasta ainakin kevääksi. Nasiman mukaan mahdollisuus olla vauvan kanssa on yhtä tärkeää isälle kuin äidillekin.

”Varmasti minulle tulee ikävä vauvaa ja varmasti tunnen syyllisyyttä. Siitä olen kuitenkin varma, että lapsi voittaa, koska hän saa olla sekä isän että äidin kanssa”, Nasima kertoo jutussa.

Lue myös: Tuore äiti Nasima Razmyar: ”Moni lapseni ensimmäinen asia jää minulta näkemättä”

Nasima aikoo lähiaikoina suorittaa kulttuurituotannon ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon

Nasima voisi hyvin nähdä itseni jonain päivänä myös kansainvälisenä vaikuttajana.

”Tuntuu, että kaikki on mahdollista. Asiani ovat todella hyvin: on ihana perhe, kannustavat vanhemmat, ja olen toteuttanut monia unelmiani. Olen kiitollinen, mutta hetkittäin pelkään, että entäs jos kaikki ei jatkukaan näin hyvin”, Nasima sanoo Annassa.

Lue myös Annan juttu: Nasima Razmyar pitää puolen vuoden äitiysvapaan: ”Valitsen työn, koska haluan vaikuttaa”

Avainsanat

Keskustelu

Jokainen tekee omat ratkaisunsa itse. Organisaatiot eivät kuitenkaan rakasta ihmistä, ja kuka tahansa on korvattavissa sijaisella. Sen sijaan lapsi oman ainutlaatuinen ja hänelle vanhemmat ovat elintärkeät. Mielestäni lapsi ohittaa työn, eikä ole edes samalla viivalla. Lapsi on hienoin asia maailmassa. Onneksi isä hoitaa lasta.

Kommentoi juttua: Anna: Elokuussa toisen lapsen saava Nasima Razmyar aikoo palata töihin jo tammikuussa: ”Minä valitsen työn, sillä haluan vaikuttaa”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X