Anna: Heidi Pakarinen ei anna enää kenenkään kohdella itseään kuten ex-kumppani kohteli: ”Jouduin pienentämään itseäni pitkään”

Heidi Pakarinen ei enää pysy hiljaa, jos näkee ihmisen kohtelevan toista ihmistä väärin. Anna-lehti kertoo, että Heidi on esimerkiksi puuttunut tilanteeseen, jossa mies nälvi puolisoaan muiden edessä. 

Laulaja Heidi Pakarinen, 46, kertoo uudessa Anna-lehdessä, miten mielivaltaisesti häntä on kohdeltu menneissä parisuhteissa.

”Yksi kumppanini ei halunnut minun puhuvan tunteistani. Jos minua itketti, hän halusi minun lopettavan ja vaikenevan. Jos nauroin, minun piti nauraa niin, että ikeneni eivät näy. Jouduin pienentämään itseäni pitkään”, Heidi sanoo Annassa.

Nykyään Heidi uskaltaa olla oma itsensä, eikä hän enää suostuisi samanlaiseen kohteluun.

”Olen päättänyt, että kukaan ei enää nujerra minua tai pyöritä minua oravanpyörään, jossa hymy katoaa elämästäni. En anna enää koskaan kenenkään viedä elämäniloani.”

Nyt Heidi Pakarinen uskaltaa puuttua epäkohtiin

Tällä hetkellä Heidi elää sooloelämää ja nauttii siitä. Sinkku-sanasta hän ei välitä.

”Viihdyn valtavan hyvin ilman parisuhdetta. On ihanaa olla itsenäinen nainen”, Heidi sanoo Annassa.

Heidi kertoo Annassa oivaltaneensa, että vaikka hän ei elä parisuhteessa, hänen elämässään on silti rutkasti rakkautta. Hän kokee, että rakkaudella voi olla monia kohteita. Heidin arjessa rakkaus konkretisoituu musiikkina, arjen askareissa, tekoina, kohtaamisina ja sanoina, toivotuksina, ajatuksina.

Heidi erosi lastensa isästä vuonna 2015. Kaikki menneet parisuhteet ovat olleet Heidille tärkeitä oppikokemuksia.

”Tärkein oivallus on se, että itseään ei saa uhrata pelkästään parisuhteelle. Tarvitsen myös mahdollisuuden omille intohimoilleni. Aiemmin elin liikaa toisten kautta – ja toisille.”

Parisuhteista Heidi on oppinut myös sen, ettei hän siedä huonoa käytöstä silloinkaan, kun se kohdistuu muihin ihmisiin. Annassa hän kertoo, että on löytänyt rohkeuden puuttua epäkohtiin.

”En pysy hiljaa, jos huomaan jonkun kohtelevan toista ihmistä väärin. Esimerkiksi hiljattain puutuin asiaan, kun eräs mies nälvi puolisoaan muiden edessä. Olen joutunut itsekin joskus vastaavaan tilanteeseen, joten en seuraa hetkeäkään sivusta, jos näen saman toistuvan. Jokaista pitää kohdella kunnioittaen ja arvostavasti”, Heidi sanoo Annassa.

”Toista ei saa kahlita”

Vaikka nyt on hyvä näin, Heidi toivoo, että hän vielä joskus kohtaisi ihanan miehen. Sellaisen, jonka kanssa arjen ja elämän jakaminen tuntuisi luontevalta.

”Tulevalta kumppaniltani vaadittaisiin avoimuutta ja aitoutta. Sitä, että hän osaa olla oma itsensä levollisesti ja rauhallisesti vetämättä minkäänlaista roolia.”

Heidille on tärkeää, että parisuhteessa molemmat saisivat viettää myös omaa aikaa.

”Rakkaus on myös suurilta osin vapautta, toista ei saa kahlita. Uskon, että uuden rakkauden aika on ehkä kuitenkin vasta myöhemmin. Osaan nauttia elämästäni näin.”

Lue myös Annan juttu: Heidi Pakarinen nauttii itsenäisen naisen elämästä: ”En anna enää koskaan kenenkään viedä elämäniloani”

Avainsanat

Keskustelu

HyväHeidi niin minäkin ,mulla on nyt puoliso hoitokodissa eikä enää osaa kommentoida asioita ,minulla nyt hyvä olo kun ei kukaan ole sanomassa mitään minä kestin koko tämän yhdessä olomme ajan ,nyt hän ei muista mitään asoita

Kumpa pääsisin pian samaan tilanteeseen! Toistaiseksi siedän narsistia ja toimin hänen haluamallaan tavalla. Kaikkeen tottuu.

Miksi naiset alistuu tällaiseen,itsekin,nyt olen 60v.täysoppinut asiassa.hyvä Heidi.

Minulla on takana 11 vuoden etäsuhde, jossa mies yritti pienentää minua. Itse puhun latistamisesta ja yrityksestä tehdä näkymättömäksi. Olen lukenut sen jälkeen paljon narsistisesta luonteesta. Tässähän on aina takana ihminen, joka itse asiassa tuntee itsensä kovin mitättömäksi ja siksi toimii noin. Silti se kohtelu on hyvin traumatisoivaa. Varsinkin jos on itse yrittänyt auttaa tuota ressukkaa kaikin tavoin.

Kommentoi juttua: Anna: Heidi Pakarinen ei anna enää kenenkään kohdella itseään kuten ex-kumppani kohteli: ”Jouduin pienentämään itseäni pitkään”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X