Johanna Pakonen

Anna: Korona vei Johanna Pakosen tulot, nyt laulaja on hakenut jopa parkkipirkoksi: ”En päässyt edes haastatteluun”

Korona-aika vei Johanna Pakoselta tulot, niin kuin monelta muultakin artistilta. Nyt Johanna kertoo Anna-lehden haastattelussa epätoivostaan. 

Johanna Pakonen, 44, suuntasi tien päälle suoraan lukiosta. Ura laulajana vei hänet tangokuningattareksi ja tanssiravintoloiden suosikiksi ympäri maan. Nyt Johanna kertoo Anna-lehden haastattelussa miettivänsä kuumeisesti, millä muulla kuin viihdealalla voisi pärjätä.

Hän on työtön työnhakija, koska koronan vuoksi yleisötilaisuuksien järjestäminen on kielletty. Johanna kertoo hakeneensa useita avoimia työpaikkoja kotiseudullaan Oulussa.

”Olen hakenut jopa parkkipirkoksi. Laitoin CV:hen, että minulla on C-luokan ajokortti, pystyn itsenäiseen työskentelyyn ja toimimaan ryhmässä, minulla on kielitaitoa ja kokemusta asiakaspalvelusta. En päässyt edes haastatteluun”, epätoivoinen Johanna kertoo Annassa.

Lue myös: Laulaja Johanna Pakonen löysi uuden rakkauden eron jälkeen – kertoo nyt Annassa, millainen uusi mies on

”Helmikuussa vielä ajattelin, että kyllä tää tästä. Mutta ei tää tästä”

Johannan ensimmäinen varasuunnitelma eli ”plan B” oli siirtyä ravintola-alalle. Nyt sekin on romuttunut. Pitäisi keksiä suunnitelmat C, D ja E. Jos nekään riittäisivät.

”Osaamiseni perustuu joko ravintola-alaan tai viihdealaan. Olen myös tanssinopettaja. Ja laulunopettaja”, Johanna sanoo.

Alavireisyys valtasi artistin syksyllä ja on yhä hänen seuranaan.

”Helmikuussa vielä ajattelin, että kyllä tää tästä. Mutta ei tää tästä”, Johanna sanoo.

”Ei oo mittään, mitä odottaa. Keikkakalenteri alkaisi juhannukselta – mutta alkaako se, jos rajoitukset ovat voimassa kesäkuun loppuun asti?”

Kultturiala on ahdingossa

Edessä voi pian olla vaikeita ratkaisuja. Pitääkö oma koti laittaa myyntiin?

”Jos minun pitäisi luopua tästä kodista, jota varten olen koko elämäni työskennellyt, en tiedä, mitä tekisin. Muuttaisinko vuokralle? Mistä saisin vuokrarahat? Ei se ole vaihtoehto minulle”, Johanna kertoo Annassa.

Hän kertoo olevansa onnekseen sukanvarteenkerääjä. Säästöjä on aina kertynyt, vaikka miten pienistä tuloista. 13 kuukautta jatkunut tilanne tuntuu kuitenkin kohtuuttomalta. Vaikka Johanna onkin kiitollinen työmarkkinatuesta, se ei ole hänen mielestään riittävä korvaus elannon menettämisestä sulkutoimien vuoksi.

”Haluan nostaa näitä epäkohtia esiin koko alan puolesta. On väärin, että kulttuurialan toiminta estetään eikä kompensaatiota tarjota.”

Kun Johanna on aiemmin tuonut epäkohtia esiin, hänen ammattiaan on väheksytty. Johannan mukaan moni ajattelee, että kuka vain voi laulaa, soittaa tai tanssia. Ei ymmärretä sitä, miten paljon työtä alalla pysyminen on vaatinut.

”Mitä minulta odotetaan kaikessa tässä epävarmuudessa, joka aiheuttaa uupumusta, alavireisyyttä ja väsymystä – että pystyn vielä hakemaan ihan minkä vain alan töitä? Vaikka minulla ei olisi muille aloille koulutusta? Eihän soittimiakaan tuosta vain soitella.”

Lue myös Annan juttu: Koronapandemia vei Johanna Pakoselta jo kaksi työtä: ”Onneksi olen sukanvarteen­­kerääjä”

Avainsanat

Keskustelu

”Jopa Parkkipirkoksi” Katsooko Anna-lehti tai Johanna Pakonen, että parkkipirkon työ on jotenkin halveksittavaa tai niin yksinkertaista, että voi käyttää kyseistä lainausta?
Jos osaaminen rajoittuu ravintoa-ja viihdealaan, tanssi-tai laulunopetukseen, niin hakisi niiltä aloilta töitä eikä halveksivasti jopa parkkipirkoksi.
Voi myös myydä levyjä ja livestriimauksia vai eikö kukaan halua ostaa? Onkohan Johanna sittenkään oikealla alalla…Suomessa voi myös vaihtaa alaa ja hankkia koulutus, mikä tuttaa työpaikan ja elannon. Korkeakoulujen yhteishaku on klo 15 asti…

>Katsooko Anna-lehti tai Johanna Pakonen, että parkkipirkon työ on jotenkin halveksittavaa tai niin yksinkertaista

Ainakin minä katson.. Seurannut joskus kahvilasta, kuinka kyttäävät autoa, jonka maksuaika lähestyy loppua. Ja iskevät kun se loppuu. Kyseessä on äärimmäisen halveksittavaa käytöstä, parkkeeraava ihminen on yleensä kaupassa ostamassa palveluita ja lähtökohtaisesti tälläisiä ns. maksukykyisiä tavallisia ihmisiä vainotaan.

Kommentoi juttua: Anna: Korona vei Johanna Pakosen tulot, nyt laulaja on hakenut jopa parkkipirkoksi: ”En päässyt edes haastatteluun”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X