Anna: Juontaja Sikke Sumari sanoi miehelleen ”minä rakastan sinua” viimeksi vuonna 2019 – silti pari on pitänyt yhtä jo 40 vuotta 

Sikke Sumari on antanut itselleen luvan olla ajoittain äkäpussi miehelleen, kirjoittaa Anna-lehti. Yhdessä on silti pysytty jo lähes 40 vuotta.

Ravintoloitsija ja tv-juontaja Sikke Sumari, 69, on ollut naimisissa miehensä Tony Ilmonin kanssa jo vuodesta 1981. Pitkässä parisuhteessa on koettu vuosien varrella paljon. Sikke paljastaa Anna-lehden haastattelussa olevansa kuitenkin edelleen huono sanallistamaan rakkauttaan.

”’Minä rakastan sinua’ on niin juhlallinen ja pompöösi lause. Maria Veitola sai Yökylässä– ohjelmassaan 2019 Tonyn ja minut sanomaan sen toisillemme edellisen kerran”, Sikke sanoo Anna-lehden haastattelussa.

Siken mielestä rakkautta ei tarvitsekaan koko ajan jankuttaa.

”Toisaalta, kun mies häärii keittiössä kokkaamassa, rinnassani kulkee lämmin läikähdys ja tekisi mieli huikata: ’By the way, rakastan sua.’ Sen sijaan saatan sanoa: ’Ihanaa, kun laitat mulle ruokaa.’ Mutta sehän on tavallaan sama asia.”

Lue myös: Tulisen äidin kurittama Sikke Sumari: ”Päätin, että en ala toistaa äitini virheitä”

Sikke Sumari: ”Parisuhteessa olen ottanut vapauden olla äksy”

Huhtikuussa Sikke ja Tony ovat olleet 40 vuotta avioliitossa. Päätös mennä vihille syntyi aikoinaan viikon laskettelureissun jälkeen, jolloin Sikke ja Tony lupasivat pysyä yhdessä lopun elämää. Lupaus on pitänyt, vaikka aina kaikki ei olekaan ollut helppoa.

”Parisuhteessa olen ottanut vapauden olla äksy. Onneksi miehelläni on hyvä itsetunto. Jonkun toisen kanssa olisin joutunut pitämään suuta soukemmalla tai jäänyt yksin. Tony ei ole edes yrittänyt kesyttää äkäpussia. Mutta kyllä hän ilmoittaa, jos menen liian pitkälle”, Sikke kertoo Annan haastattelussa.

Joskus Sikke on äkkipikaistuksissani saattanut uhata lähtevänsä suhteesta. Oikeasti suhteessa ei ole tapahtunut mitään niin dramaattista, että eroa olisi pitänyt tosissaan harkita.

”Olemme viettäneet paljon aikaa erillämme, emmekä ole rajoittaneet toistemme tekemisiä. Se ei tarkoita vapaata avioliittoa. Sellainen ei toimisi omalla kohdallani.”

Ruoho ei ole vihreämpää aidan toisella puolen

Matkan varrelle on tietysti mahtunut ihastuksia, mutta ei niin voimakkaita, että ne olisivat johtaneet toimintaan. Julkisen työn kautta Sikke kertoo saavansa osakseen ihailua niin miehiltä kuin naisilta. Mutta myös kotona olo on rakastettu.

”Minulle ei ole päässyt syntymään ihailuvajetta, joka pitäisi täyttää syrjähypyillä. Jos kokisin voimakasta kemiaa johonkin ulkopuoliseen, poistuisin paikalta. Tunteiden kanssa ei kannata lähteä leikkimään. Jokaisessa liitossa on heikot hetkensä. Mutta kannattaako hajottaa perhe vain siksi, että välillä on tylsää?” Sikke pohtii.

”Meidän suhteessamme on aina kulkenut mukana rakkauden punainen lanka. Joskus se on päässyt rispaantumaan ohueksi säikeeksi. Sitten siihen kohtaan on pantu solmu ja jatkettu eteenpäin.”

Lue myös Annan juttu: Sikke Sumari: ”Ei rakkautta tarvitse koko ajan jankuttaa”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Anna: Juontaja Sikke Sumari sanoi miehelleen ”minä rakastan sinua” viimeksi vuonna 2019 – silti pari on pitänyt yhtä jo 40 vuotta 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X