Kirsi Piha

Anna: Kirsi Pihan tytär muutti pois kotoa: ”Mielessä käväisi lyhyesti, että voi kun kotona olisi vielä toinen lapsi”

Yrittäjä Kirsi Pihan tytär muutti pois kotoa. Kirsi on kuitenkin sopeutunut tilanteeseen hyvin, Anna-lehti kertoo. Nyt yhdessäolo on jopa hauskempaa kuin ennen.

Viestintätoimisto Ellun Kanojen omistajan Kirsi Pihan, 52, tytär Siiri, 19, muutti viime keväänä lakkiaisten jälkeen pois kotoa, Anna-lehti kertoo. Aluksi muutos tuntui isolta ja lopulliselta: yhteinen elämä saman katon alla oli nyt ohi. Enää Siiri ei tulisikaan iltaisin kotiin, eikä häntä näkisi ilman erikseen sovittuja treffejä.

Lue lisää: Milloin nuori on valmis muuttamaan kotoa? Selvitä asia tällä yksinkertaisella testillä

Muutos ei kuitenkaan ollut niin pahasta.

”Nyt kun näemme toisiamme, meillä on hauskempaa kuin silloin, kun asuimme yhdessä”, Kirsi Piha sanoo Annassa.

Kirsi Piha: Aikuisen lapsen kanssa asuminen voi kiristää välejä

Ainoan lapsen muutossa oli kuitenkin myös hyviä puolia. Toisen aikuisen kanssa eläminen ei ollut aina helppoa.

”Viitisen vuotta sitten sanoin leikilläni eräälle ystävälleni, jolla on vanhempia lapsia, että en halua Siirin koskaan muuttavan pois. Pelkkä ajatuskin tuntui kauhealta. Hän sanoi, että odota vaan. Tulet vielä huomaamaan, ettei aikuisen lapsen kanssa asuminen ole sitä, mitä ehkä nyt kuvittelet”, Kirsi sanoo Annassa.

Se oli totta. Vaikka kaikki oli Kirsin ja Siirin läheisessä suhteessa hyvin – ja on edelleen – pienet asiat olivat alkaneet kiristää välejä, Kirsi kertoo Annassa.

”Tyyppi on 19-vuotias aikuinen, eikä häntä voi enää käskeä. Uhkaamisenkin momentti on mennyt. Aikuisella lapsella on oma elämänrytminsä ja siisteyskäsityksensä, joihin ei kerta kaikkiaan pysty enää puuttumaan.”

Lue lisää: Nämä 10 asiaa paljastavat, että olet mahtava mummo!

Elämä avioeroäitinä kouli tilanteeseen

Tilannetta saattoi helpottaa myös aiemmat kokemukset.

”Ehkä elämä avioeroäitinä on koulinut minua jo tähän tilanteeseen. Muistan, miten rankkaa oli aluksi joutua olemaan kaksi viikkoa erossa omasta lapsestaan”, Kirsi sanoo Annan jutussa.

Kirsi Piha sanoo Annassa, että on aina ollut tyytyväinen siihen, lapsia on yksi.

”Tai no, viisikymppisenä, kun oli selvää, etten enää voi itse saada lasta ja adoptioikkunakin meni kiinni, harmittelin asiaa hetken. Ja kun Siiri muutti pois kotoa, mielessä käväisi lyhyesti, että voi kun kotona olisi vielä toinen, nuorempi lapsi. Mutta nuo ajatukset ovat olleet vain välähdyksiä.”

Lue myös Annan juttu: Kirsi Pihan Siiri-tytär muutti pois kotoa: ”Meillä on nyt hauskempaa kuin yhdessä asuessamme”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Anna: Kirsi Pihan tytär muutti pois kotoa: ”Mielessä käväisi lyhyesti, että voi kun kotona olisi vielä toinen lapsi”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X