Anna: Kun Ellen Jokikunnas eli väkivaltaisessa suhteessa, Ida-sisko seisoi suojelemassa: ”Ymmärsin, että siskokin voi olla ystävä”

Sisarukset Ida ja Ellen Jokikunnas tukevat toisiaan aina, kirjoittaa Anna-lehti. 

Tv- ja radiojuontaja Ellen Jokikunnas, 44, ei ole aina ollut erityisen läheinen pikkusiskonsa, hius- ja meikkitaiteilija Ida Jokikunnaksen, 36, kanssa. Parikymppisenä sisarukset kuitenkin lähentyivät, kun Ida muutti asumaan Ellenin Turun asuntoon, kirjoittaa Anna-lehti.

”Silloin ymmärsin, että siskokin voi olla ystävä. Muistan ajatelleeni jo ensimmäisen yhteisen Turun-viikonloppumme jälkeen: vau mikä tyyppi – ja hän on kaiken lisäksi oma siskoni”, Ellen Jokikunnas muistelee Annassa.

Lue myös: Naimisiin mennyt Ellen Jokikunnas Annassa: ”Se ei ollut rakkautta ensisilmäyksellä”

Erilaiset elämän vastoinkäymiset ovat lähentäneet sisaruksia entisestään. Ellen kertoo Annassa eläneensä aiemmin huonossa, väkivaltaisessa suhteessa. Joskus Ida joutui seisomaan välissä nyrkkeilysäkkinä, konkreettisesti ja fyysisesti suojelemassa Elleniä.

”Ida on ollut aina kaikessa minun rinnallani, terapeuttina ja järjen äänenä epäonnistuneissa parisuhteissani. Hän on ollut tukena, turvana ja olkapäänä”, Ellen sanoo.

”Suhteemme olikin monta vuotta päälaellaan, ja Ida oli se, joka takoi järkeä päähäni. Päästin Idan kantamaan kaiken taakkani. Se tuntui pahalta, koska minunhan piti olla se viisaampi ja vahvempi, joka kannattelee.”

Ellen Jokikunnas: ”Salailin mieheni kanssa kipeää asiaa pitkään”

Onneksi nykyään erilaisten elämäntilanteiden myötä myös Idan ja Ellenin sisarussuhde on aiempaa tasapainoisempi. Aina riidoiltakaan ei ole kuitenkaan vältytty.

”Suurimmat väännöt meille on tullut siitä, että Ida on huono järjestämään itselleen lomaa ja kieltäytymään töistä. Olen yrittänyt tolkuttaa, että hänellä on oikeus lomailla ja pitää itsestään huolta. Idaa saattaa riepoa, jos kieltäydyn suurista työprojekteista, jos haluan olla kaksi kuukautta Intiassa. Minua ärsyttää, jos hän ei lähde kanssani reissuun, koska ei halua olla poissa töistä”, Ellen Jokikunnas kuvaa Annassa.

Ellen kertoo, kuinka Ida-sisko huolehtii kaikista muista aina enemmän kuin itsestään. Viime vuosina Ida onkin ollut juontajan tukena muun muassa lapsettomuuden kanssa.

”Hän on ollut yksi harvoista, joiden kanssa olen voinut puhua tästä kipeästä asiasta ja itkeä suruani ja hedelmöityshoitojen epäonnistumisia. Salailin mieheni kanssa kipeää asiaa pitkään, kunnes päätimme puhua siitä avoimesti julkisuudessa”, Ellen kertoo Annassa.

Lue myös: Anne adoptoi siskonsa lapsen: ”Hän on minunkin tyttäreni lopun elämäänsä”

Adoptiojono on pitkä

Ellen on miehensä kanssa toivoneet lasta yli kymmenen vuoden ajan. Nyt pariskunta on ollut adoptiojonossa jo kolmen vuoden ajan.

”Asiassa ei luultavasti tapahdu mitään vielä hetkeen, sillä adoptoimme ulkomailta, ja koronapandemia on hidastanut odotusaikaa ainakin vuodella. Mutta jonakin päivänä meistä tulee vanhempia. Olemme voiton puolella: asia ei ole enää jos, vaan kun.”

Silloin Idasta tulee lapsen kummitäti. Ellen on myös tehnyt miehensä kanssa testamentin kaiken varalta – ja siinä on maininta myös Idan roolista.

”Olemme nimenneet toiveeksemme, että jos meillä on kuollessamme alaikäinen lapsi, Ida ja eräs toinen henkilö olisivat vastuussa lapsen hyvinvoinnista ja tekevät ratkaisuja hänen parhaakseen. Se on suurin rakkaudenosoitus, jonka voin siskolleni antaa.”

Lue myös Annan juttu: Ellen ja Ida Jokikunnas ovat läheiset siskokset: ”Ida suojeli minua, kun elin väkivaltaisessa suhteessa”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Anna: Kun Ellen Jokikunnas eli väkivaltaisessa suhteessa, Ida-sisko seisoi suojelemassa: ”Ymmärsin, että siskokin voi olla ystävä”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X