Meghan Markle Prince Harry

Anna: Meghan ei ole ainoa mediassa riepoteltu kuninkaallinen – muistatko nämä brittihovin mustat lampaat?

Britannian kuningashuoneen kaksi nuorta herttuatarta ovat molemmat olleet median riepottelemana. He eivät kuitenkaan ole olleet ainoita, muistuttaa Anna-lehti.

Britannian kuningashuoneen kahdella nuorella herttuattarella Catherine Middletonilla, 37, ja Meghan Marklella, 38, on paljon yhteistä. Molemmat tulevat tavallisista perheistä, ovat yliopistokoulutettuja ja äitejä. Molemmat ovat myös joutuneet median silmätikuiksi astuttuaan parrasvaloihin.

Lue lisää: Seura: Tiesitkö nämä 5 asiaa Harryn ja Meghanin suhteesta?

Meghan ja Kate eivät kuitenkaan ole ainoita brittihovin jäseniä, jotka ovat saaneet tuntea kritiikin piston nahoissaan, muistuttaa Anna-lehti.

Nämäkin hovin naiset ovat joutuneet kohujen keskelle

Ennen Meghania ja Katea myrskyn silmässä on ollut muun muassa Cornwallin herttuatar Camilla, prinssiveljesten isän, kruununprinssi Charlesin, nykyinen puoliso, kertoo Anna-lehti. Camilla kertoi Mail on Sundayn You Magazine:lle haastattelussa kaksi vuotta sitten joutuneensa olemaan vankina omassa kodissaan, kun hänen ja Charlesin suhde tuli aikanaan julkiseksi.

”Se oli hirveää. Se oli hyvin epämiellyttävää aikaa, jota en soisi pahimmalle vihamiehellenikään. En olisi selviytynyt siitä ilman perhettäni”, hän sanoi.

Anna kertoo, kuinka Camilla sai paljon vihapostia prinssi Charlesin entisen, edesmenneen vaimon, prinsessa Dianan, fanaattisilta faneilta. Diana itse joutui raivoisan mediahuomion kohteeksi 19-vuotiaana kihlauduttuaan Charlesin kanssa. Myöhemmin Diana kertoi julkisesti BBC:n Panorama-ohjelman haastattelussa huomion aiheuttamista henkisistä ongelmista.

Prinsessa kuoli auto-onnettomuudessa Pariisissa 1997, ja kuolema oli Englannissa kansallinen tragedia. Kuolemaa ennen Dianaa ja hänen uutta miesystävää Dodi Al-Fayedia jahtasivat paparazzit.

Anna-lehti: Meghan Marklelle  sataa tukea

Dianan pojan prinssi Harryn vaimo Meghan on pyörinyt otsikoissa milloin minkäkin kohun keskellä. Anna-lehti kertoo, että viime viikkoina Meghan on kuitenkin alkanut saada nimekkäitä tukijoita puolelleen.

Lokakuun lopussa 72 brittikansanedustajanaista lähetti Meghanille avoimen kirjeen, jossa he ilmaisivat tukensa ja kertoivat vastustavansa mauttomia ja tarkoituksellisen harhaanjohtavia artikkeleita, joissa on kolonialistisia sävyjä. Myös USA:n entinen presidenttiehdokas, senaattori ja ensimmäinen nainen Hillary Clinton on tuominnut Meghanin julkisen kohtelun rasistisena, kertoo Anna.

Lue lisää: Kuningatar Silvia äitinsä muistisairaudesta: ”Olin neuvoton, kun äiti sairastui”

Annan mukaan Meghanille on tulvinut tukea myös poliittisten piirien ulkopuolelta. Televisioyhtiö ITV kuvasi herttuaparin Afrikan-matkasta Harry & Meghan: An African Journey -dokumentin, jossa pari kertoo siitä, miten kivuliasta ja tuhoavaa on olla jatkuvan huomion kohteena. Dokumentin jälkeen sosiaalisessa mediassa levisi kymmeniätuhansia kannustavia viestejä, joissa oli #welovemeghan-aihetunniste.

Useat mediat ovat kertoneet, että Harry ja Meghan pitävät loppuvuodesta
kuuden viikon loman ilman velvoitteita, matkustavat Yhdysvaltoihin ja jättävät väliin kuninkaallisen perhejoulun Sandringhamissa. Herttuapari haluaa keskittyä perhe-elämään, vetää happea ja miettiä tulevaa.

Jospa kuninkaalliset roolit ja onnellinen, hyvä elämä olisivat kuitenkin yhdistettävissä, Anna-lehti pohtii.

Lue myös Annan juttu: Hillitty ja perinteitä vaaliva Catherine, rohkeasti onneaan etsivä Meghan – brittihovin herttuattaret kulkevat erilaisia teitä

Avainsanat

Keskustelu

Kohumedian julkisuuskuvat ovat vääristyneitä, mutta osa ihmisistä näyttää uskovan ne. He kiihkoilevat oman suosikkansa puolesta ikäänkuin olisivat heidän sydänystäviään. Jännä ilmiö. On kai luonnosta, että esimerkiksi veljekset etääntyvät perustaessaan omat perheet. Ei siinä välirikkoja tarvita. Olen myös ihmetellyt miksei Meghania arvosteleva siskopuoli itse elä läheisessä kontaktissa heidän isäänsä? Oikeasti en tiedä näistä ihmisistä mitään. Ymmärtäisin, että ns. mustat lampaat ovat kiinnostavampia kuin valkoiset ja yllätyksettömät lampaat. Tosin julkisuus voi mustata ihmisen ilman hänen omaa syytään. Joku taas valkaistuu valkaistumistaan koska on hyvä mediapersoona.

Kommentoi juttua: Anna: Meghan ei ole ainoa mediassa riepoteltu kuninkaallinen – muistatko nämä brittihovin mustat lampaat?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X