Minka Kuustonen

Anna: Minka Kuustonen hankki lapsen, vaikka on huolissaan ilmastonmuutoksesta: ”En ollut valmis luopumaan lapsesta sen takia”

Näyttelijä Minka Kuustonen tajusi äidiksi tultuaan, että pelkkä ympäristöhuoli ei riitä, kertoo Anna-lehti. Pyhimys hän ei kuitenkaan väitä olevansa.

Minka Kuustonen, 34, ja näyttelijä Aku Sipola saivat pojan pian kaksi vuotta sitten. Minka kertoo Anna-lehdessä, että vaikka äitiys on tuonut elämään paitsi onnea ja iloa, huoli maapallon tulevaisuudesta painaa yhä raskaampana.

Lue lisää: Esikoistaan odottava Minka Kuustonen Annassa: ”En halunnut kävellä unelmani ohi”

”Jo raskaaksi tulo herätti minut uudella tavalla huomaamaan ilmastonmuutoksen vaikutuksia. Ne näkyvät jo kaikkialla, ja seuraavat sukupolvet kärsivät niistä vielä enemmän. Huoleni on kasvanut poikamme syntymän jälkeen, ja olen miettinyt paljon sitä, millainen tulevaisuus häntä odottaa”, Minka sanoo Annassa.

”Lipsun joskus periaatteistani”

Nyt Minka Kuustonen on ilmastonmuutoksen torjuntaan keskittyvän Myrskyvaroitus ry:n hallituksessa ja ilmastovastuullisuus näkyy arjessa monin tavoin, kertoo Anna-lehti.

Minka ei syö lihaa eikä liiku autolla vaan kävelee tai käyttää julkista liikennettä. Hän kierrättää kotitalousjätteensä, pitää ruokajätteen minimaalisena, eikä jää suihkuun oleilemaan. On selvää, ettei lamppuja jätetä turhaan palamaan. Vaatteensakin Minka pyrkii ostamaan kirpputoreilta ja second hand- kaupoista tai kotimaisilta, vastuullisilta valmistajilta.

Arkisista ilmastoteoista huolimatta Minka Kuustonen ei väitä olevansa täydellinen.

”Olen kuitenkin inhimillinen, en mikään pyhimys. Lipsun joskus periaatteistani ja joskus teen tietoisesti väärän valinnan helpottaakseni elämääni”, hän kertoo Annassa.

Lue lisää: Ahdistaako ilmastonmuutos? Listasimme 26 hyvää uutista ilmastonmuutoksen torjunnasta

Minka Kuustonen lentää töihin

Yksi esimerkki helpommasta valinnasta oli päätös lentää erään elokuvan kuvauksiin Vilnaan sen sijaan, että matka olisi tehty laivalla, junalla ja bussilla.

”Töitäni minun on tietysti tehtävä”, Minka sanoo Annassa.

”Mutta kun lennän, kompensoin matkan hiilijalanjäljen Ilmastoapu-nettisivuston kautta. Periaatteeni on, että teen itse sen, minkä voin. Asiat, joita en voi omassa hiilijalanjäljessäni pienentää, kompensoin.”

Muuten ulkomaille matkailu on Minkalle ja Akulle harvinaisempaa herkkua. Sen sijaan, että pariskunta olisi viime kesälomalla singahtanut lentokoneella jonnekin päin Eurooppaa, he viettivät kesän Suomessa tutustuen Helsingin saariin, matkustaen mummolaan Pohjois-Pohjanmaalle ja rentoutuen Haikon kartanossa.

Mutta mitä Minka vastaa niille, joiden mukaan paras ilmastoteko on olla tekemättä lapsia?

”Näin ehkä on, mutta en ollut valmis luopumaan lapsesta sen takia. Kannan vastuuni muuten. On myös tärkeää tehdä maailmaan uusia vastuunkantajia.”

Lue myös Annan juttu: Minka Kuustonen ryhtyi tositoimiin ilmaston hyväksi tultuaan äidiksi: ”Olen miettinyt paljon sitä, millainen tulevaisuus lastani odottaa”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Anna: Minka Kuustonen hankki lapsen, vaikka on huolissaan ilmastonmuutoksesta: ”En ollut valmis luopumaan lapsesta sen takia”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X