Ihmiset

Anna: Nämä 3 asiaa prinsessa Victoria tekee eri tavalla kuin vanhempansa

Victoria luo itsestään pienillä eleillä maanläheistä mielikuvaa. Voiko siinä piillä hänen suosionsa salaisuus?

Prinsessa Victoria on onnistunut säilyttämään kansalaisten suosion, vaikka muun kuningashuoneen suosio on viime vuosien aikana laskenut tasaisesti. Anna-lehden kyselyn mukaan myös suomalaiset rakastavat Victoriaa: kyselyssä yli 50 prosenttia vastaajista kertoi Victorian olevan heidän suosikkikuninkaallisensa.

Voiko Victorian suosion salaisuus piillä siinä, että hän tekee monet asiat eri tavoin kuin vanhempansa? Listasimme Annan jutun pohjalta kolme asiaa, jotka Victoria tekee eri tavoin kuin vanhempansa.

Lue myös: Anna spekuloi: 3 asiaa, joiden avulla prinsessa Victoria pysyy suosionsa huipulla

1. Prinsessa Victoria suukottaa lapsiansa julkisesti

Huhtikuun viimeisenä päivänä kuningas Kaarle Kustaa täytti 73 vuotta ja kuninkaallinen perhe tuli kuninkaanlinnan parvekkeelle tervehtimään kansalaisia.

Victorian sylissä oli kolmivuotias prinssi Oscar, joka yhtäkkiä halusi pussata äitiään suoraan suulle.

Victoria ei yrittänyt toppuutella pikkuprinssiä. Päinvastoin hän näytti tunteensa, nauroi ja vastasi onnellisen näköisenä pikkumiehen tomeraan suudelmaan. Myöhemmin hän suikkasi huolehtivan suukon myös prinsessa Estellen poskelle.

Tapahtuma oli hyvin ominainen Victorialle, mutta silti merkille pantava: hän rikkoi perinteellistä kuninkaallista koodia, jonka mukaan perheenjäsenet eivät juuri osoita toisilleen hellyyttä julkisesti.

Prinsessa Victoria ja prinssi Daniel
Ruotsin kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel prinssi Carl Philipin ja Sofia Hellqvistin häissä Tukholmassa, 13.6.2015.

2. Prinsessa Victoria luo itsestään rentoa ja maanläheistä mielikuvaa

40-vuotissyntymäpäivänään prinsessa Victoria pyysi Ruotsin maakunnilta yhteistä lahjaa. Hän toivoi saavansa tutustua Ruotsin jylhimpiin ja upeimpiin luontokohteisiin ja maisemiin jokaisessa 25 maakunnassa.

Retket alkoivat syyskuussa 2017 Länsi-Götanmaalta. Viime vuonna Victoria vaelsi 12 maakunnassa. Tänä vuonna hän urakoi maaliskuusta lähtien yli kahden vaelluksen kuukausitahtia ja sai projektin loppuun Taalainmaalla.

”Prinsessa Victoria on todella taitava lukemaan pohjoismaalaisten ihmisten arvomaailmaa”, sanoo sosiaalipsykologi, dosentti Kaarina Mönkkönen Kuopion yliopistosta Annassa.

”Victoriasta ja hänen pienestä perheestään on tullut jonkinlainen ruotsalaisen yhteiskunnan arvojen peili. Prinsessa toimii koko ajan kaikkien soveliaisuusnormien rajoissa mutta onnistuu niiden sisällä olemaan roolimalli ja vaikuttaja omalla sovinnaisella tavallaan”, Mönkkönen jatkaa.

Hän on erityisen vaikuttunut siitä, miten Victoria on onnistunut tekemään tavallisuudesta oman brändinsä kulmakiven. Maakuntavaellukset vahvistivat sitä entisestään.

”Victoria on maanläheinen. Hän ei yritä ylläpitää liian perinteisiä arvoja vaan toimii niin, että tavalliset ihmiset voivat samastua häneen. Näin hän tuo kuningashuoneen tähän aikaan ja kuroo umpeen kuilua kansaan”, Mönkkönen sanoo Annan jutussa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Kungahuset (@kungahuset) jakama julkaisu

Lue myös: Seura: Prinsessa Victoria pelkää lukihäiriönsä periytyneen lapsille

3. Prinsessa Victoria pukeutuu H&M:n vaatteisiin

Ruotsalainen bloggari, toimittaja ja tyyliasiantuntija Ebba Kleberg von Sydow tuntee prinsessa Victorian henkilökohtaisesti. Hän on muun muassa vieraillut prinsessan kotona Haga- linnassa.

”Victorian stylisti kymmenen vuoden ajan on ollut Tina Törnqvist. Yhdessä he ovat luoneet Victorialle modernin kuninkaallisen tyylin, joka tukee hänen imagoaan. Tina tekee paljon töitä ennen jokaista virallista tapaamista ottamalla selvän kaikesta siitä, mikä voi vaikuttaa Victorian asuvalintaan”, Ebba sanoo Annan jutussa.

Ebba paljastaa myös salaisuuden: Victoria käyttää edullisten ruotsalaisbrändien kuten Hennes & Mauritzin vaatteita, mutta hänen vaatteensa eivät tule suoraan kaupan rekiltä.

”Ne ommellaan prinsessalle mittatilaustyönä”, Ebba kertoo.

Lue myös Annan juttu: Kun prinsessa Victoria pussaa pieniä lapsiaan julkisesti, hän rikkoo kuninkaallista koodia – hyvällä tavalla

Kommentoi

Kommentoi juttua: Anna: Nämä 3 asiaa prinsessa Victoria tekee eri tavalla kuin vanhempansa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.