Anna: Näyttelijä Iina Kuustonen tasapainoilee uran ja perhe-elämän välillä – tekee joskus töitä rappukäytävässä, sillä vain siellä saa olla rauhassa

Iina Kuustosta, 36, kutsuttiin jo nuorempana henkisesti keski-ikäiseksi. Nyt hän viihtyy verkkareissa kulkevana perheenäitinä. Intohimo näyttelemiseen ei kuitenkaan ole hiipunut.

Näyttelijä Iina Kuustonen, 36, tietää, millaisia haasteita uran ja perhe-elämän yhdistämiseen liittyy. Syke-sairaalasarjassa ja Ivalo-poliisisarjassa näyttelevä Iina paljastaa Anna-lehden haastattelussa, että piilottelee joskus kotitalonsa pimeässä rappukäytävässä harjoittelemassa seuraavan päivän repliikkejä.

Kotiin ei kannata mennä ennen kuin vuorosanat on päntätty muistiin, sillä oven takana huomiota odottavat Iinan ja hänen kihlattunsa näyttelijä-muusikko Sebastian Rejmanin 2- ja 4-vuotiaat lapset. Iina ja hänen perheensä asuvat Helsingissä.

”Kerran naapurini toi minulle tunnin jälkeen istuma-alustan, etten jäätyisi”, Iina naurahtaa Anna-lehden haastattelussa.

Uran ja perhe-elämän yhdistämisestä Iina on oppinut paljon. Hän tietää olevansa etuoikeutettu. Töitä ja kiinnostavia rooleja on riittänyt, ja Iina vaihtelee sujuvasti vetovuoroja työ- ja pikkulapsiarjessa Sebastianin kanssa.

Lue myös: Iina Kuustonen Annassa: ”En enää ikinä suostuisi sellaiseen oravanpyörään, jossa olin aikaisemmin”

Iina Kuustonen kannustaa naisia nauttimaan myös kotonaolosta

Kun Iina tuli ensimmäisen kerran raskaaksi, työt jäivät tauolle.

”Olin lasten kanssa yhteensä kolme vuotta kotona kahdessa erässä. Se oli aivan ihanaa aikaa. Usein puhutaan siitä, miten tärkeää ura on naiselle, mutta haluan kannustaa nauttimaan myös kotonaolosta”, Iina kertoo Annan haastattelussa.

Iina antaa valtavan arvon pienten lasten kanssa elämiselle ja olemiselle.

”Se on aika, jota ei saa takaisin. Toki kaikki etsivät itselleen toimivimmat ratkaisut, eikä tässä ole yhtä oikeaa tietä.”

Iinan mukaan hänellä oli aluksi hieman harhainen kuva äitiydestä.

”Etukäteen kuvittelin, että totta kai teen töitä vauvan ollessa parikuinen, mutta ei se olisi mitenkään onnistunut, koska halusinkin olla niin tiiviisti lapseni kanssa. Toisen lapseni synnyttyä kysyin kokeneemmalta ystävältäni, onko äitiyden tarkoitus se, että keskittyy sammuttamaan tulipaloja toisensa perään. Hän sanoi, että kyllä, juuri sitä se on.”

”Olen omassa elementissäni”

Iina on aina ollut perhekeskeinen. Hän on yhä tiiviisti tekemisissä lapsuudenperheensä kanssa.

”Olen saanut vanhemmiltani hyvän perusturvan elämään. Sen vuoksi minulla on luottamus, että elämä kantaa. Tiedän, että perheeni ottaa minut pudotessani kiinni ja että he ovat aina minun puolellani. He tuntevat minut läpikotaisin.”

Iina kokee olevansa henkisesti keski-ikäinen. Hän nauttii kutomisesta, leipomisesta ja luonnossa olemisesta.

”Kotinikin haluan pitää harmoniassa ja järjestyksessä, vaikka pikkulapsiarjessa se onkin hallittu kaaos”, hän naurahtaa Annan haastattelussa.

”Tässä elämäntilanteessa perheenäitinä olen omassa elementissäni ja saan luvan olla verkkareissa aamusta iltaan.”

Lue myös Annan juttu: Iina Kuustonen nauttii elämästä kahden pienen lapsen äitinä: ”Annan valtavan arvon lasten kanssa olemiselle”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Anna: Näyttelijä Iina Kuustonen tasapainoilee uran ja perhe-elämän välillä – tekee joskus töitä rappukäytävässä, sillä vain siellä saa olla rauhassa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X