Anna: Näyttelijä Laura Birn kieltäytyi TTK-kisasta: ”En kestäisi ohjelmaan liittyvää julkisuutta”

Helene Schjerfbeckin roolissa pian nähtävä Laura Birn tähtää kansainväliselle näyttelijän uralle. Näkyvästä ammatistaan huolimatta Laura kertoo Annassa, ettei janoa julkisuutta.

Laura Birn, 38, muistetaan muun muassa läpimurtoleffasta Helmiä ja sikoja, lotista kertovasta tarinasta Lupaus, Aku Louhimiehen ohjauksesta Vuosaari sekä Anja Kaurasen romaaniin perustuvasta Syysprinssistä. Netflixissä Laura on nähty esimerkiksi The Innocents -sarjassa. Puhdistus toi Lauralle puolestaan Jussi-patsaan parhaasta naispääosasta.

Lue lisää: Esiintymispelon voittanut kirjailija Kjell Westö: ”Edelleenkin vähän pelkään ihmisiä”

Näkyvästä työstään huolimatta Laura kertoo Anna-lehdessä, ettei janoa julkisuutta.

”Minua on pyydetty muun muassa Tanssii tähtien kanssa -kisaan. Rakastan tanssia, ja tanssiminen olisi ihan mahtavaa, mutta en kestäisi ohjelmaan liittyvää julkisuutta”, Laura sanoo Annassa.

Laura Birn: Isovanhempien apu on korvaamatonta

Laura ei muutenkaan puhu mielellään yksityiselämästään. Hänellä on puoliso ja nelivuotias lapsi.

”Olen onnellinen, että minun ei ole tarvinnut valita työn ja perheen välillä”, Laura sanoo Annassa.

”Aikataulut ovat joskus kaoottisia, mutta kukaan läheisistäni ei ole vielä koskaan pyytänyt minua luopumaan ainoastakaan työtilaisuudesta.”

Lue lisää: Mummon oikeudet ja velvollisuudet: millaisiin asioihin isovanhempi saa puuttua?

Perheen vahva tukijoukko on mahdollistanut myös kansainväliselle uralle pyrkimisen.

”Olen todella onnellinen, että lapsellani on neljä ihanaa isovanhempaa. Heidän apunsa ja rakkautensa on korvaamatonta”, Laura sanoo Annassa.

Helene Schjerfbeckin rooli vei epämukavuusalueelle

Yksi Lauran uusimmista töistä on ollut rooli Antti J. Jokisen uudessa elokuvassa Helene, jossa Laura Birn esittää taidemaalari Helene Schjerfbeckiä. Elokuva tulee elokuvateattereihin tammikuun 17. päivänä.

Itseään huomattavasti vanhemman naisen esittäminen toi mukanaan haasteita, mutta taidemaalarin rooli vei Lauran epämukavuusalueelle myös muillakin tavoin, paljastaa Anna-lehti.

”Antti sanoi, että minun täytyy opetella maalaamaan. En ollut ala-asteelta päästyäni pitänyt sivellintä kädessäni. Sain maalaamisesta vapautuksen, sillä en kestänyt sitä, mitä siveltimestäni tuli paperille. Se oli niin rumaa. Sanoin lapsellenikin aina, että piirrä sinä, äiti kannustaa tässä vieressä”, Laura kertoo Annassa.

Laura sai onneksi opettajakseen taidemaalari Anna Retulaisen, Anna-lehti kertoo.

”Puolen vuoden ajan kävin joka viikko harjoittelemassa maalaamista Annan ateljeessa. Samalla puhuimme taiteesta ja Helenestä. Anna tulkitsi minulle Helenen maalauksia”, Laura sanoo Annassa.

”Kunpa jokaista roolia valmistellessaan saisi puhua samalla tavoin henkilöstä jonkun kanssa”, hän huokaa.

Lue myös Annan juttu: Kansainvälisellä uralla loistava pienen lapsen äiti Laura Birn: ”Minun ei ole tarvinnut valita työn ja perheen välillä”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Anna: Näyttelijä Laura Birn kieltäytyi TTK-kisasta: ”En kestäisi ohjelmaan liittyvää julkisuutta”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X