Anna: Piritta Hagman muutti Poriin ilman kahta vanhinta lastaan: ”En ollut varautunut siihen, että ikävä olisi niin raastava”

Piritta Hagman on syksyn ajan elänyt arkea erossa kahdesta lapsestaan. Se on ollut raastavampaa kuin Piritta etukäteen uskoi, kertoo Anna-lehti.

Kesän lopussa Piritta Hagman muutti kuopuksensa, 7-vuotiaan Elianan kanssa Piritan vanhaan kotikaupunkiin Poriin, kertoo Anna-lehti. Porissa on turvaverkko: Piritan vanhemmat, sukulaiset ja lapsuudenystävät.

Lue lisää: Annika, 52, eron jälkeen: ”Opin, että voin olla yksin ja silti tosi onnellinen”

Entinen puoliso Niklas Hagman ja parin kaksi vanhinta lasta, Lila, 10, ja Lukas, 12, jäivät Helsinkiin. Nyt perheen kaikille osapuolille on kuitenkin tullut selväksi, että elämä ei voi jatkua näin.

”Tietysti tiesin lähtiessäni, että ikävä olisi kova. Mutta en ollut varautunut siihen, että se olisi niin raastava”, Piritta kertoo Annassa.

Piritta Hagman: Huomaan pärjääväni hyvin vähällä

Syy muuton taustalla oli käytännöllisyys. Lukas halusi käydä ala-asteen viimeisen luokan loppuun tutussa koulussa, Lila puolestaan tanssia nelosluokan itsenäisyyspäivän tanssit. Vanhemmat päättivät, että Eliana aloittaisi ensimmäisen luokan Porissa, jonne Piritta oli päättänyt muuttaa.

Niinpä perhe jakaantui. Arkipäivät vietettiin erossa ja viikonlopuiksi perhe kokoontui Helsinkiin, Anna-lehti kertoo.

Teoriassa järjestely tuntui näppärältä, mutta käytäntö oli jotain ihan muuta.

Piritan ostamasta omakotitalosta löytyi lukuisia yllätyksiä, ja pieni pintaremppa paisui massiiviseksi. Piritta ja Eliana joutuivat asumaan vuorotellen Piritan äidin luona tai Airbnb-asunnossa Porin keskustassa. Uuden elämän aloittaminen Porissa ei vastannut niitä mielikuvia, joita Piritta oli vielä kesällä mieleensä maalaillut.

”Syksyllä kuljin kolme kuukautta kassieni kanssa eri paikkoihin. Minulla ei ole mitään käsitystä, missä suurin osa vaatteistani on, joten olen pitänyt kolmea asukokonaisuutta ja huomannut pärjääväni hyvin vähällä”, Piritta sanoo Annassa.

Ikävä on kova

Muutos oli raskas, koska Piritta ikävöi vanhempia lapsiaan suuresti. Kaipuu oli pahin iltaisin, Piritta kertoo Annan jutussa.

Onneksi ex-puoliso Niklas ymmärsi tilanteen. Kun Piritta ja vanhemmat lapset halusivat nähdä, Niklas ajoi Poriin Elianan luokse, jotta Piritta pystyi tulemaan muutamaksi päiväksi Helsinkiin.

Muutoksessa on toisaalta ollut myös hyviä puolia, kertoo Anna. Kuopuksen kanssa eläminen kahdestaan on Piritan mukaan ollut myös ihanaa, ja Eliana on nauttinut saadessaan äitinsä jakamattoman huomion arjessa.

”Niin ihanaa kuin kahdenkeskinen aikamme olikin, sisarusten täytyy saada olla yhdessä – vaikka he tappelevat välillä kuin pienet villieläimet. Sisarusten välinen side on syvä, ja sitä täytyy vaalia”, Pirita sanoo Annassa.

”Tulevaisuutemme on vielä ilmassa”

Äidin ja lasten välinen ero on kuitenkin ollut raastavampaa kuin aluksi ajateltiin. Viime aikoina Piritalle on tullut hetkiä, joina hän on kyseenalaistanut tekemänsä päätökset.

”Välillä mietin, miten lapset jaksavat kaiken tämän. Oliko tämä paras vaihtoehto? Teinkö oikean ratkaisun, kun lähdin? Toteutuuko lasteni etu? Entä minun tai Niklaksen?” Piritta sanoo Annassa.

Toisaalta Piritta uskoo, että erilaisia ratkaisuja ja järjestelyjä on kokeiltava, ennen kuin voi tietää, miten ne toimivat. Piritta myös vierastaa ajatusta siitä, että lasten etu olisi kaikkein tärkein.

”Jos me vanhemmat voimme hyvin, lapset voivat hyvin. Jos saamme aikuisten kesken kaiken toimimaan, myös lasten arki pysyy onnellisena ja turvallisena.”

Piritta kertoo Anna-lehdessä, että koko perhe on kuitenkin samaa mieltä siitä, ettei tilanne voi jatkua näin. Mutta mitä seuraavaksi tapahtuu, sitä Hagmanit eivät tiedä vielä itsekään.

”Tulevaisuutemme on vielä ilmassa. Tarkoitus on tehdä päätöksiä yhdessä perheenä joulun pyhien aikaan. Se on varmaa, että joulun jälkeen pysymme kaikki samassa kaupungissa”, Piritta sanoo Annassa.

Mutta miten ja missä, ne ovat vielä avoimia kysymyksiä. On mahdollista, että Niklas ja vanhemmat lapset muuttavat Poriin. Tai sitten Piritta ja Eliana palaavat takaisin Helsinkiin.

”Nyt mietimme, kumpaan kaupunkiin pääkoti perustetaan.”

Lue myös Annan juttu: Piritta Hagman asui kuukausia erossa kahdesta lapsestaan ja ikävöi: ”Joulun jälkeen pysymme kaikki samassa kaupungissa”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Anna: Piritta Hagman muutti Poriin ilman kahta vanhinta lastaan: ”En ollut varautunut siihen, että ikävä olisi niin raastava”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X