Anna: Ruotsissa asuvaa Maria Sidiä pelotti aluksi maan koronavirusstrategia – käy nyt koronatesteissä kolmen päivän välein

Maria Sidin työ teatterinjohtajana muuttui keväällä kriisijohtamiseksi. Käynnissä olevan elokuvan kuvausten vuoksi koronatestistä on tullut näyttelijälle tuttu ilmiö.

Näyttelijä, ohjaaja ja teatterinjohtaja Maria Sid, 52, on asunut Ruotsissa jo vuosia. Hän kertoo Anna-lehden haastattelussa, kuinka koronapandemian alussa Ruotsin erilainen strategia pelotti.

Lue myös: Näyttelijä Maria Sid: ”Vaikenin ensimmäisen avioliittoni vaikeista kokemuksista 25 vuotta”

”Ylipäätään koko koronatilanne on ollut pelottava”, Maria Sid sanoo Annassa.

”Sairastumis- ja kuolleisuusluvut Ruotsissa olivat viime keväänä hurjia. Maa ei ollut yhtä hyvin varautunut ongelmiin kuin Suomi, jossa sodanjälkeisen elämän myötä oltiin viisaammin varustauduttu katastrofien varalle.”

Maria kertoo myös koronatestien tulleen epämieluisan tutuiksi viime aikoina.

”Käyn koronatesteissä tällä hetkellä kolmen päivän välein, koska kuvaan Ruotsissa elokuvaa, jossa minulla on suutelukohtaus”, Maria sanoo ja alkaa vaistomaisesti nyrpistellä nenäänsä.

Maria Sid: Suomessa kasvomaskeja käytetään Ruotsia tunnollisemmin

Maria Sid sanoo, että kasvomaskeja käytetään Suomessa selkeästi enemmän ja tunnollisemmin kuin Ruotsissa. Siellä maskisuositusta ei ole annettu, vaan jokainen toimii omantuntonsa mukaan.

Vaikka aiemmin näyttelijä ja teatterinjohtaja on tottunut suhailemaan Suomen ja Ruotsin väliä, nyt jokaista liikettä pitää pohtia tarkkaan terveys edellä.

Koronavirus on vaikuttanut naisen työtilanteeseen muillakin tavoin. Maria oli ehtinyt työskennellä Tukholman kaupunginteatterin johtajana puolen vuoden ajan, kun koronapandemia muutti työn kriisijohtamiseksi.

Lue myös Seura.fi: Tukholman kaupunginteatterin johtaja Maria Sid: ”Meillä on kovin kriisi, mitä on ikinä ollut”

Yhtäkkiä suuren organisaation kaikki loppuunmyydyt esitykset piti perua ja tulevat harjoitukset jäädyttää. Marian työpalaverit vaihtuivat keskusteluihin infektiotauteihin erikoistuneiden lääkäreiden kanssa.

Monille taiteilijoille oman työn täydellinen seisahtuminen oli kova paikka, ja Mariakin sai osansa intohimotyöläisten tunteenpurkauksista, kirjoittaa Anna-lehti.

”Pysyin johtajana jämäkkänä, mutta samaan aikaan herkkänä ja avoimena toisten tunteille. Vaikka töiden keskeytyminen oli kaikille järkytys, kyseessä oli niin vakava tilanne, ettei vaihtoehdoista voitu siinä kohtaa edes keskustella. Niissä hetkissä kuuntelin vaistojani ja luotin kokemukseeni.

Lue myös Annan juttu: Koronapandemia mullisti Maria Sidin työn teatterinjohtajana Ruotsissa: ”Kyllä tässä iässä pitää jo osata johtaa itseään niin, ettei väsy”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Anna: Ruotsissa asuvaa Maria Sidiä pelotti aluksi maan koronavirusstrategia – käy nyt koronatesteissä kolmen päivän välein

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X