Seura: Keskimmäisen veljen itsemurha lähensi Anne Kukkohovia ja Jari-veljeä – menetyksestä on pystytty puhumaan vasta aikuisena

Ei ole mitään, mitä Anne Kukkohovi ei kertoisi isoveljelleen Jarille, kirjoittaa Seura-lehti.

Yrittäjä, malli Anne Kukkohovi, 50, kertoo Seura-lehden haastattelussa suhteestaan isoveljeensä Jariin, 58. Sisarukset asuvat lähellä toisiaan ja tapaavat lähes päivittäin samassa paikassa Helsingin Eirassa, josta he lähtevät kävelylle merenrantaan. Reittikin on aina sama, säästä riippumatta.

Lue myös: Anne Kukkohovi äitinsä kuolemasta Annassa: ”Eniten suren äidin elämätöntä elämää”

”Me olemme parhaita kavereita. Jari tietää kaiken elämästäni ja varmaan päinvastoin. Välimme ovat tosi luottamukselliset. Jari on lojaali, oli sitten kyse ystävästä tai kaverista”, Anne kertoo Seuran haastattelussa.

Veli on myös ollut Annen tukena monissa elämän vaikeimmissa hetkissä.

Anne Kukkohovi: ”Jouduin aikuistumaan vähän liian aikaisin”

Anne Kukkohovi kertoo Seurassa ihailleensa Jaria jo lapsena. Riitoja heille ei koskaan tullut. Välit tiivistyivät Annen aikuistuttua ja muutettua kotiseudultaan Vaasasta Helsinkiin. Perheen tragedia ja raskaat menetykset lähensivät sisaruksia vielä entisestään.

Jari oli muuttanut jo pois kotoa, kun perheen keskimmäinen lapsi, Annea viisi vuotta vanhempi Jukka teki itsemurhan. 12-vuotiaan Annen lapsuus loppui sinä päivänä kuin seinään.

”Jouduin aikuistumaan vähän liian aikaisin. Kun Jukka kuoli, minulla tuli rytmihäiriöitä, heräsin keskellä yötä ja ajattelin, että turha mennä kouluun, koska en enää elä kauan. Luulen, että sain paniikkikohtauksia. Ei niille silloin ollut nimeä tai ainakaan kukaan ei tästä termistä puhunut”, Anne kertoo Seurassa.

Jukan kuoleman jälkeen vanhemmat olivat surusta musertuneita. Jukan kuolemasta ei puhuttu kotona, eikä Anne itsekään olisi ollut valmis siitä puhumaan, Seura kirjoittaa.

”Itsemurhasta jää muulle perheelle kovat jäljet. Se oli liian ahdistava aihe.”

Anne ja Jari ovat pystyneet puhumaan veljen menettämisestä vasta aikuisina.

”Myöhemmin olemme miettineet, mikä Jukan siihen ajoi, ja ihmetelleet sitä, kuinka yksin sitä jäikään surun kanssa.”

Kipeinä aikoina veli on ollut tukena

Myöhemmin Jari on ollut Annen tukena elämän vaikeissa hetkissä. Tammikuussa 2017 Annen ja Jarin äidillä todettiin pitkälle levinnyt syöpä ja tämä joutui saattohoitoon. Sisarukset ajoivat viimeisten kuukausien aikana vuorotellen yli 400 kilometrin päähän Vaasaan äidin luokse.

Äiti kuoli syksyllä 2017. Samoihin aikoihin päättyi myös Annen avioliitto Jonin kanssa.

”Rankat kokemukset ovat saaneet minut tajuamaan, että tämä ei ole loputonta. Sen takia olen rohkea ja teen asioita, koska on tullut niin paljon yllätyksiä. Hetkessä eläminen on tärkeää.”

Lue myös Seuran juttu: Anne Kukkohovi, 50, ei ole jäänyt elämän haasteissa yksin: ”Isoveli on ollut korvaamaton tuki”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Seura: Keskimmäisen veljen itsemurha lähensi Anne Kukkohovia ja Jari-veljeä – menetyksestä on pystytty puhumaan vasta aikuisena

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X