Anni Hautala paljastaa Anna-lehdessä olevansa tuuliviiri, jota feminiini energia kuohuttaa – näillä 8 keinolla hän pysyy henkisesti tasapainossa

Juontaja Anni Hautala pitää huolta niin fyysisestä kuin henkisestäkin hyvinvoinnistaan. Nyt hän paljastaa Anna-lehdessä omat konstinsa hyvinvointinsa ylläpitämiseen.

Juontaja Anni Hautala paljastaa Anna-lehdessä olevansa murehtija.

Lue lisää: Vaikea suhde ruokaan hallitsi Anni Hautalan lapsuutta: ”Olen saanut pahaa silmää syömisistäni”

”Olen tuuliviiri, ja tunteeni vaihtuvat monta kertaa päivän aikana. Ehkä feminiini energia kuohuttaa minua, joten olen vain yrittänyt opetella hyväksymään itseni”, Anni sanoo Anna-lehden jutussa.

Anni uskoo, että jokaisella on omat tapansa ratkoa ongelmiaan. Yksi vetää kännit, toinen pakenee katselemalla telkkaria.

”Oma tapani väistellä ongelmia on murehtia. Murehtimiseenkin voi jäädä koukkuun, koska siitä saa tietynlaista lohtua. Mutta samalla kun vellon turhissa murheissani, väistelen oikeaa syytä ja siirrän vastuun itseltäni”, Anni pohtii Annassa.

Annilla on kuitenkin omat keinonsa tunnekuohujen helpottamiseksi.

8 keinoa, joilla Anni Hautala pitää huolta hyvinvoinnistaan

1. Kiitollisuuspäiväkirja

Yksi tapa, jolla Anni Hautala hoitaa henkistä hyvinvointiaan on pitämällä kiitollisuuspäiväkirjaa.

”Paitsi pakko tunnustaa, että en ole jaksanut pitää sitä viime aikoina. Mutta välillä yritän muistaa iltaisin ennen nukahtamista -luetella asioita, joista olen kiitollinen.”

2. Kirjoita unelmat paperille

Annilla on kotona lipas, jonka kannen sisäpuolelle hän liimaa post it -lapun, jossa on jokin haave.

”Kun olen laittanut lapun lippaaseen, olen avannut sen vasta, kun haave on toteutunut. Uskon, että tämä on auttanut minua fokusoitumaan ja tavoittelemaan haaveitani”, hän kertoo Annassa.

3. Uskalla puhua

Kun mieli lähtee laukalle, murheisiin jää helposti vellomaan. Silloin ajatuksista on hyvä puhua ääneen.

”Saatan esimerkiksi olla huolissani siitä, että olenko pahoittanut vahingossa jonkun mielen”, Anni kertoo Annassa.

”Olen opetellut kysymään mahdollisimman nopeasti ja suoraan kyseiseltä henkilöltä, jos jokin asia häneen liittyen vaivaa minua.”

4. Ota etäisyyttä tunnekuohuun

”Olen harjoitellut myös sellaista, että jos kiihdyn jostakin, yritän pysäyttää tunnekuohun. Yritän ottaa etäisyyttä tarkastelemalla, että kas, mielenkiintoista, nyt minulla on tuollainen tunne. En halua antaa loputonta valtaa mielelle ja egolle”, Anni kertoo.

5. Meditoiminen

Myös meditoiminen kuuluu nykyään Annin arkeen.

”Sitä ei voi vielä kutsua oikeaksi meditoimiseksi, koska minä vain hengittelen syvään ja yritän olla ajattelematta mitään. Teen näitä mielentyhjentämisharjoituksia päivittäin kolme minuuttia, kunnes meditaatiosovellukseni ilmoittaa tiibetiläisen rukouskellon kumahduksella, että on aika lopettaa.”

6. Luota läheisiisi

Anni sanoo saavansa energiaa ihmisistä.

”Olen niin ekstrovertti kuin ihminen olla voi. Minulla on läheisiä ystäviä, joihin pidän tiiviisti yhteyttä. He tuntevat minut niin hyvin, että voin kertoa heille, jos jokin painaa mieltäni. Yksi heistä on (juontaja) Susanna Laine, jonka kanssa soittelen päivittäin”, Anni kertoo Annassa.

7. Välttele energiasyöppöjä

Kaikkien ihmisten läsnäolo ei kuitenkaan tuo energiaa. Anni pyrkiikin välttelemään energiasyöppöjä.

”Kerran jouduin töiden takia viettämään päivän sellaisen henkilön seurassa, joka puhui vain itsestään. Hän ei kertaakaan kysynyt minulta mitään”, hän kertoo Annassa.

”On raskasta vain kuunnella toisen ihmisen monologia, sellainen todella syö minua.”

8. Pidä huolta myös fyysisestä kunnosta

”Yritän syödä terveellisesti, napsia vitamiinini ja nukkua tarpeeksi. Alkoholia käytän kohtuudella. Yritän myös harrastaa liikuntaa kolme kertaa viikossa. Käyn uimassa kerran viikossa, joskin tästä saatan välillä lipsua”, Anni kertoo Annassa.

Lue myös Annan juttu: Anni Hautala innostui mielenhallinnan tekniikoista: ”Olen alkanut ottaa vastuuta tunteistani”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Anni Hautala paljastaa Anna-lehdessä olevansa tuuliviiri, jota feminiini energia kuohuttaa – näillä 8 keinolla hän pysyy henkisesti tasapainossa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X