Seura: Meteorologi Anniina Valtosta kiusattiin yläkoulussa – kokee edelleen kiusaamista työssään

Anniina Valtonen joutui koulukiusatuksi ja oppi näkymättömäksi. Anniina kertoo Seurassa myös, millaista palautetta saa meteorologin työssään. 

Anniina Valtonen on tuttu kasvo televisiosta. Meteorologin matka esiintyjäksi kuitenkin melkein tyssäsi heti alkumetreillä. Kun Anniina oli 12-vuotias, harrastajatetatterin ohjaaja haukkui Anniinan pataluhaksi muiden kuullen, Seura-lehti kertoo.

”Olin aina rakastanut esiintymistä, laulamista ja tanssimista, ja se kaikki sammui siihen nöyryytykseen”, Anniina kertoo Seuralle.

Anniina ei enää palannut rakkaan harrastuksensa pariin, vaan kääntyi sisäänpäin.

”Olin aikamoinen seinäruusu koko yläasteen. Opin olemaan näkymätön ja tarkkailemaan herkeämättä muiden reaktioita.”

Lue myös: Tv-meteorologi Anniina Valtonen yllättyi, miten paljon yksi asia voi kuohuttaa katsojia

Anniina saa meteorologina paljon palautetta ulkonäöstään

Yläkoulussa Anniinaa kiusattiin. Kukaan ei halunnut joutua sattumanvaraisesti uhrinsa valitsevien kiusaajien kynsiin.

”Näkymättömyyteni suojasi minua, samoin se, että kävin kiusaajien kanssa sanatonta vaihtokauppaa. Annoin heidän kopioida läksyjäni”, Anniina kertoo Seurassa.

Nyt kouluvuosista on jo aikaa, mutta Anniina joutuu edelleen kohtaamaan kiusaamista. Anniina saa työnsä vuoksi paljon palautetta, josta kaikki ei ole positiivista. Milloin Anniinalla on liian pieni takamus, milloin liian pieni etumus. Myös hänen vaatteitaan, kampausta ja eleitään kommentoidaan.

Ilkeät kommentit tulevat yleensä nimimerkkien takaa.

”Se jaksaa hämmentää. Eihän nämä palautetta jakavat tyypit varmaan itsekään halua mennä töihin, jossa kollega toteaisi heti aamutuimaan, että hei, sullapa on muuten todella pieni peppu. Se ei ole kritiikkiä vaan kiusaamista, jota meidän ei pidä missään nimessä pitää normaalina.”

Anniina Valtonen kertoo Annassa kiusatuksi tulemisesta: ”Olin aikamoinen seinäruusu koko yläasteen”

Toukokuussa 2022 Anniina voitti yleisöäänestyksessä parhaan esiintyjän Venlja-palkinnon ensimmäisenä meteorologina historiassa. Kuva: OM arkisto

”Kynnysmatoksi ei pidä ryhtyä”

Ilkeät kommentit eivät kuitenkaan lannista Anniinaa, sillä hän on unelmiensa ammatissa. Hän on oppinut nauttimaan esiintymisestä. Silti hän huomaa usein jännittävänsä uusia tilanteita ja ihmisiä.

”Mutta olen tehnyt paljon töitä sen eteen, että olen rohkaistunut. Ja jaksan elämäni loppuun asti toitottaa, ettei kynnysmatoksi pidä ryhtyä. Ja jos on – niin kuin minä – kuitenkin ryhtynyt, roolista on mahdollista pyristellä eroon”, Anniina sanoo Seurassa.

Anniina haluaa heittäytyä rohkeasti uuteen, koska vain uskaltamalla voi kehittyä. Vuodenvaihteessa Anniina esimerkiksi aloitti Ylen Puoli Seitsemän -ohjelman perjantaijuontajana radio- ja tv-toimittaja Olli-Pekka Kursin kanssa. Se jännittää, mutta hyvällä tavalla.

Työssä on tarvittu myös rohkeutta olla oma itsensä. Tv-uransa alkuvaiheessa Anniina puettiin tätimäisiin vaatteisiin ja hiukset muotoiltiin lakkapallo-kampaukseksi. Nykyään Anniina osaa sanoa ei.

”Kiltin tytön syndroomasta kärsineenä ajattelin pitkään, että pitää tehdä mitä muut pyytävät. Ei todellakaan pidä.”

Lue myös Seuran juttu: Meteorologi Anniina Valtonen antoi kiusaajien kopioida läksyjäänkin: ”Olin näkymätön ja tarkkailin muiden reaktioita”

Avainsanat

Keskustelu

Reipas, iloinen, nätti nuori nainen, jota on ilo kuunnella ja katsella. Ihmiset on tulleet kummallisen agressiivisiksi. Jollei suusta tule kuin toisten ihmisten arvostelua, pitäisivät aivojensa tuotannon omanaan. (Nythän minäkin upposi siihen suohon)

Suloinen, raikas ja iloinen nuori nainen…ja ammattimainen työssään. Hienoa että olet juuri sinä!

Tuohon arvosteluun ja arvostelijoille voi vastata että rakastan itseäni sellaisena kuin olen.
Olen erittäin tyytyväinen peppuuni ja muihinkin kohtiin itsessäni.
Lisäksi pidän erityisesti kauniista kasvoistani ja sydämellisyydestä joka kasvoistani on nähtävillä.

Kiitos kun autoit minua muistamaan arvostelusi kautta kaiken tämän rakkauden asenteen, jolla saan kohdata niin itseni kuin toiset ihmiset.

Kommentoi juttua: Seura: Meteorologi Anniina Valtosta kiusattiin yläkoulussa – kokee edelleen kiusaamista työssään

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X