Näyttelijä Anu Sinisalo

Anu Sinisalo seksuaalisesta häirinnästä Annassa: ”Huonoon vallankäyttöön syyllistyvät sekä miehet että naiset”

Näyttelijä Anu Sinisalo on kokenut pitkän uransa aikana kaikenlaista, kertoo uusin Anna. Hän ei kuitenkaan tunne itseään uhriksi eikä halua nostaa nimiä esiin.

Näyttelijä Anu Sinisalo, 52, on tehnyt pitkän uran. Parhaillaan hän kuvaa Sorjonen tv-sarjan kolmatta tuotantokautta ja esiintyy Uusi yritys -nimisessä komediassa Turun Linnateatterissa.

Uusin Anna-lehti kysyi näyttelijältä, onko tämä joutunut seksuaalisen häirinnän kohteeksi.

”Olen pitkän urani aikana kokenut kaikenlaista, mutta en tunne itseäni uhriksi enkä halua nostaa nimiä esiin. On tärkeää, että seksuaalisesta häirinnästä puhutaan, mutta mielestäni tilanne ei parane vanhoja tapauksia kaivelemalla”, Anu Sinisalo kertoo Annan jutussa.

”Kannattaa myös pohtia, kuinka pitkä julkisuuden tuomio on riittävä. Annetaanko syyllisten yrittää parantaa tapansa, vai onko tuomio auttamatta elinkautinen?” Anu sanoo jutussa.

Varsinkin sosiaalinen media toimii Anun mielestä välillä hyvinkin julmana pyövelinä.

Lue myös: Näyttelijä Anu Sinisalo ujoudestaan Annassa: ”Esiintyminen on minulle myös itseni haastamista”

Näyttelijät Anu Sinisalo ja Ville Virtanen Kultainen Venla -gaalassa 13.1.2017.

Näyttelijät Anu Sinisalo ja Ville Virtanen Kultainen Venla -gaalassa 13.1.2017.

Anu Sinisalosta on tärkeää, että myös miehet kertovat kokemuksistaan

”On vaara, että keskustelu menee mustavalkoiseksi leimaamiseksi: jos et ole vastaan, olet puolella”, Anu huomauttaa Annassa.

Anun mukaan tällaisessa jyrkässä jaossa kärsimään joutuvat myös ulkopuoliset, esimerkiksi syyllisiksi nimettyjen lapset ja läheiset.

”Sitä paitsi ei pidä unohtaa, että huonoon vallankäyttöön syyllistyvät sekä miehet että naiset. On tärkeää, että myös miehet kertovat ikävistä kokemuksistaan”, Anu sanoo Annassa.

Lue myös: Miehen malli on rajoittunut ja väkivaltainen, ja siksi tarvitaan #mentoo – Lue mistä on kysymys!

Anu muistuttaa Annan jutussa, ettei elokuva-ala ole mikään erikoisuus, vaan seksuaalista häirintää esiintyy muillakin hierarkkisilla aloilla, kuten kirkossa, virastoissa ja hoitotyössä. Hänen mukaansa paiseet pitää puhkaista kaikkialla.

”Ja sen jälkeen, kun asia on nostettu pintaan, pitäisi syyllisten hiillostamisen sijasta keskittyä käytäntöjen korjaamiseen”, Anu sanoo Annassa.

”Toisen ihmisen kunnioittamisen tulee olla selkeä normi. Jokaisen pitää voida sanoa ei ja tulla kuulluksi”, Anu sanoo jutussa.

Lue Annan koko juttu: Näyttelijä Anu Sinisalo nauttii olostaan ilman parisuhdetta: ”Pidän kiinni vapaudestani”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Anu Sinisalo seksuaalisesta häirinnästä Annassa: ”Huonoon vallankäyttöön syyllistyvät sekä miehet että naiset”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X