danny, naiset, dannyn elämän naiset, dannyn naiset, vaimo, liisa lipsanen, armi aavikko, erika vikman, rakkaus, parisuhde

Seura listasi Dannyn elämän naiset: 4 ylitse muiden

Millainen oli Dannyn ensi-ihastus? Ketkä muut naiset ovat merkinneet Dannylle muita enemmän? Muusikkolegenda avautui elämänsä naisista uudessa Seurassa.

Danny eli Ilkka Lipsanen, 75, kertoo uudessa Seurassa, että hänen elämässään on ollut muutamia naisia, jotka ovat merkinneet muita enemmän.

”Rakkaus ja kanssakäyminen naisten kanssa ovat olleet aina kantava voima”, hän sanoo.

Muun muassa näillä naisilla on ollut suuri vaikutus Dannyn elämään:

1. Isoäidit

Lapsuutensa Danny eli Porissa suuren suvun keskellä. Hän oli 7-vuotias, kun hänen vanhempansa erosivat.

”Sen jälkeen molemmat isoäitini, kauppaneuvoksetar Impi Lipsanen ja musiikinopettajana toiminut Magda Aufrichtig kantoivat rakkaudessaan vastuun minusta ja pikkuveljestäni Pekasta. Isoäitejäni yhdistivät korkea moraali, oikeudenmukaisuus, muista ihmisistä välittäminen, lapsirakkaus ja huumorintaju. Ne elämänarvot ovat olleet tärkein henkinen perintöni.”

Lue myös: Johanna, 60, on salaa isoäiti

2. Ensi-ihastus

”Ihastuin porilaiseen tyttöön hieman alle 10-vuotiaana. Hän oli vaalea, iloinen, valoisa, kaunis ja sosiaalinen. Huomasin ensimmäisen kerran, että elämässä on tärkeämpiä arvoja kuin itsensä murehtiminen. Nautin siitä, että välitin toisesta ainakin yhtä paljon kuin itsestäni”, Danny muistelee uudessa Seurassa.

Kun Danny oli 10-vuotias, Pori jäi taakse ja edessä häämötti muutto Helsinkiin. Ihastukselleen hän ei ehtinyt kertoa tunteistaan ennen muuttoa.

”Olen silti kantanut muistoa ihastumisesta tähän päivään asti.”

Lue myös: Heli löysi nuoren miehen Afrikasta: ”Moni ajatteli, että nyt naista huijataan”

danny, naiset, dannyn elämän naiset, dannyn naiset, vaimo, liisa lipsanen, armi aavikko, erika vikman, rakkaus, parisuhde

Liisa Lipsanen ja Danny vuonna 2002.

3. Liisa Lipsanen

”Menin naimisiin Liisan kanssa vuonna 1972 ja saimme kolme lasta. Hän rakensi veljensä Hannun kanssa Seppälästä Suomen suurinta muotiketjua. Vähitellen koin itseni heidän yhteistyössään tarpeettomaksi”, Danny kertoo Seurassa.

Pariskunta erosi lopullisesti vuonna 2006, ja Liisa muutti Ruotsiin Mauritzbergin linnaan, jonka hän oli ostanut.

”Välit Liisan kanssa ovat säilyneet eronkin jälkeen hyvinä. Hän tulee miehensä kanssa luokseni Raumalle perinteisiin rapujuhliin heinäkuun lopussa.”

danny, naiset, dannyn elämän naiset, dannyn naiset, vaimo, liisa lipsanen, armi aavikko, erika vikman, rakkaus, parisuhde

Armi Aavikko ja Danny vuonna 1979.

4. Armi Aavikko

”Tuoreesta Miss Suomesta Armi Aavikosta tuli kiertueparini vuonna 1977. Yhteistyömme piti kestää vain vuoden, mutta 70-luvun hellyysbuumi yllätti. Yleisö vaati yhä lisää. Tavallaan markkinat määräsivät, mutta ennen kaikkea sydän päätti. Armi oli lämmin, hänen kanssaan oli hyvä olla ja häntä oli ihana rakastaa.”

Danny kertoo Seurassa odottaneensa ensin, että hänen Armia kohtaan tuntemansa tunteet menisivät ohi. Eivät ne menneet, mutta hän ei silti harkinnut avioeroa Liisa-vaimostaan.

”Olin päättänyt jo nuorena vanhempien eron koettuani, etten koskaan tee samoin omille lapsilleni”, hän sanoo.

Rakkauden tunne ei sammunut, vaikka Danny ja Armi lähtivätkin kulkemaan eri raiteita.

”Armi kärsi alkoholismista viimeiset seitsemän vuotta. Se oli surullista ja todella raskasta aikaa. Hän oli minulle tärkeä, ja halusin auttaa häntä siltä osin kuin se oli mahdollista.”

Lue myös: Näyttelijä Sue Lemström, 69: ”Vasta kun poikani huostaanotettiin, tajusin, että minulla on alkoholiongelma”

danny, naiset, dannyn elämän naiset, dannyn naiset, vaimo, liisa lipsanen, armi aavikko, erika vikman, rakkaus, parisuhde

Erika Vikman kruunattiin tangokuningattareksi vuonna 2016.

5. Erika Vikman

”Tapasin Erika Vikmanin Tangomarkkinoilla 2015, kun hänestä tuli tangoprinsessa. Vähitellen huomasimme viihtyvämme yhdessä. Suhteeni Erikaan on erilainen kuin Armiin. En ole enää nuori enkä ajattele tulevaisuutta.”

Danny toteaa Seurassa, ettei halua kuormittaa Erikaa millään tavalla tai sitoa häntä mihinkään.

”Asumme yhdessä, mutta olemme tässä suhteessa päivän kerrallaan. Hän antaa minulle valtavasti valoa ja lämpöä. Osaltani uskon olevani seuraihmisenä kelpaava ja jollakin lailla tiedoillani tarpeellinen. Vastikään neuvoin, että puolikas kyytabletti voi parantaa tulehtuneet äänihuulet.”

Lue myös Seuran juttu: Laulaja Ilkka ”Danny” Lipsanen voitti riittämättömyyden tunteen: ”Olen vihdoin sinut itseni kanssa”

Avainsanat

Keskustelu

Dannylle viesti: Haluan vain kiittää Danny Sinua 60 luvun musiikin tulkinnoistasi, silloin aikanaan sait myös vanhenpani, (s. 1907—-1908) kuuntelemaan ihan UUTTA nuorten musiikkia. Kävimme mieheni ja tyttäreitteni kanssa Hartwallareenalla 60v konsertissasi. Kodin ansiosta olet myös heille hyvin tuttu artisti. Kaikkea hyvää elämääsi edelleen💥

Hej Danny! Näin sinut Perjantai-ohjelmassa 29/3 ja minun mielestäni sinä olet ihanan viisas!

Dannyn naisiin kuuluu myös Katri Helena, show:ssa ja yksityispuolella.
Hienoja artisteja kaikinpuolin yli 55-vuotta showbisneksessä, se on kunnioitus!
Molempia olen nähnyt konserteissa, kiitoksia laulajat!

Jotain on pielessä kun vanha ja varakas papparainen seurustelee nuorten neitien kanssa?

Näitä näkee yleensä Thaimaassa.

vaikka Danny on hyvä laulaja ja musiikkimies niin ei ole kuulunut minun suuriin suosikkeihini mutta Armi ja Danny yhdessä olivat yliveto!!!
Rakkaus suorastaan hehkui molemmista mutta kun elämä ei aina mene käsikirjoituksen mukaan niin kävi kuten kävi eikä se ole kenenkään syytä

Kommentoi juttua: Seura listasi Dannyn elämän naiset: 4 ylitse muiden

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X