Ihmiset Tilaajille

Surujen jakaminen tiivisti Eero Heinäluoman ja Ayla-vaimon suhdetta: ”Olen puhunut Sadusta alusta asti Aylalle”

Eero Heinäluoma ja Ayla Shakir-Heinäluoma olivat rakastuessaan leski ja eronnut. He ovat oppineet, että surusta pitää keskustella, jotta elämässä voi mennä eteenpäin.

Eero Heinäluoma ja Ayla Shakir-Heinäluoma
Kuva: Pekka Holmström

Europarlamentaarikko Eero Heinäluoma, 66, viettää kesälomansa ensimmäistä päivää talonsa vehreällä pihalla. Hoidossa oleva tyttären corgie Olga on juuri aamulenkitetty. Eduskunta-avustajana työskentelevä Ayla Shakir-Heinäluoma, 51, on lomaillut jo tovin.

Pariskunta ei ole tehnyt kummempia lomasuunnitelmia. Jos siltä tuntuu, he pakkaavat eväkorin ja hyppäävät Buster-veneensä kyytiin ja ajelevat johonkin Itä-Helsingin saarista. Eero ajaa ja uimista rakastava Ayla odottaa veteen pääsyä. Onhan hän syntynyt veden äärellä Istanbulissa ja asunut neljännesvuosisadan Pielisjoen varrella Joensuussa.

Eero sanoo, että meren liikkeitä katsellessa unohtuvat työasiat.

”Meri synnyttää minussa ajatuksen, että elämällä on jatkumo.”

Heinäluoma sanoo opetelleensa elämään hetkessä. Jos suunnittelee tekemisiään kovin pitkälle, ne saattavat jäädä tekemättä. Satu-puolison kuolema vuonna 2015 osoitti hänelle tämän.

Aylansa kanssa hän on ollut naimisissa pian kolme vuotta. He pyrkivät tekemään asioita tässä ja nyt.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.