Erotiikan puutteesta kärsivä Miina Äkkijyrkkä: ”Minä en ole uskollinen kenellekään”

Kuvanveistäjä Miina Äkkijyrkän elämässä pitää olla intohimoa sekä työssä että rakkaudessa. Jos rakkaus vielä osuu kohdalle, mies on se, joka joustaa, ei Miina.

Jumala, erotiikka ja taiteilija Miina Äkkijyrkkä. Kun viime syksynä julkaistiin Lamppu Laamasen kokoama elämäkerta Miinasta, kirja sai nimekseen Jumala ja erotiikka.

Lue myös: Taiteilija Johanna Oras: ”Usein tuntuu, että elämme Reijon kanssa kädestä suuhun”

Erotiikkaa on nimittäin Miinan on 70 elinvuoteen mahtunut. Ja saisi mahtua edelleen, mutta hyviä miehiä on harvassa. Hyvät ovat naimissa, huonot kapakassa tai muuten lusmuilemassa.

Miina Äkkijyrkkä sanoo, että limakalvot saattavat kuivua, kun niitä ei käytä, mutta hän ei kuluta energiaansa kaipaamalla sellaista, mitä ei ole. Jos joku on tullakseen, saa tulla.

Lue lisää: Taiteilija Hannu Väisänen: ”Riskinotto on leimannut elämääni”

Mies joustaa, ei Miina Äkkijyrkkä

Miina miettii, että jos rakastuisi, pitäisi rakastua lujasti, jotta kykenisi repimään entiset kuvionsa kappaleiksi. Sitten päälle pystyisi rakentamaan jotain uutta.

Siis mies pystyisi, ei Miina Äkkijyrkkä. Kuvanveistäjä ei voi poiketa polultaan, eikä Miina omasta mielestään ole kotirouva­tyyppiä.

”Useimmat ihmiset haluavat uskollisen kumppanin, enkä minä ole uskollinen kenellekään, paitsi ehkä lehmille. Raamattu sanoo, että jotkut ovat ­avioon kelpaamattomia. Niitä, joilla pitää olla väljemmät säännöt.”

Muutenkin hän viihtyy itsekseen. Syksy on ollut kirjan ilmestyttyä kiivasta aikaa.

”Olen erakko enkä kärsi siitä yhtään. Luovalle henkilölle yksinäisyys on hyvä olotila.”

Miten on onnellisuuden laita juuri nyt”Olen tyytyväinen. Onni on semmoinen tunne, joka käy vain vieraana. Se saattaa tulla, kun katson tähtiä tai kylläisiä lehmiä. Tai kun kävelen omassa pihassa.”

Luit lyhennelmän Kotilieden jutusta, jossa kuvanveistäjä Miina Äkkijyrkkä kertoo työstään ja elämästään. Millaisen miehen hän haluaisi? Miten hän valitsi taiteilijan uran? Miksi lehmistä tuli hänelle niin tärkeitä?  Lue koko juttu Kotilieden numerosta 3/2020. Tilaa lehti nyt tarjoushinnalla tai hanki digilehden lukuoikeus täältä!

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Erotiikan puutteesta kärsivä Miina Äkkijyrkkä: ”Minä en ole uskollinen kenellekään”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X