Kuinka hyvin tunnet Euroopan kuninkaalliset? Tee 15 kysymyksen kinkkinen testi!

Vastaa 15 kysymykseen ja selvitä, millä tasolla kuninkaallistietämyksesi on!

Tunnistatko Euroopan kuninkaalliset valokuvien perusteella? Kuinka hyvin muistat kuninkaallisten sukulaissuhteet? Entä muistatko, kuka kuninkaallinen on piirtänyt kotimaassaan kuvituksen Taru sormusten herrasta -kirjaan?

Osallistu tietovisaan ja testaa, millä tasolla tietosi kuninkaallisista ovat!

Lue myös: Kuningatar Silvia äitinsä muistisairaudesta: ”Olin neuvoton, kun äiti sairastui”

Tunnetko Euroopan kuninkaalliset? Osallistu visaan!

Lue myös Anna.fi: Herttuatar Meghan ja prinssi Harry lupasivat Oprah Winfreylle haastattelun, jossa ei vaieta mistään – videolla huomio kiinnittyy Meghanin herkistyneeseen katseeseen

Tiesitkö tämän Euroopan monarkioista?

  • Euroopassa on kymmenen monarkiaa, joita hallitsee kuningas, kuningatar, ruhtinas tai suurherttua. Nämä maat ovat Iso-Britannia, Ruotsi, Norja, Tanska, Alankomaat, Belgia, Espanja, Liechtenstein, Luxemburg ja Monaco. Kaikissa näissä valtioissa valta periytyy jälkeläisille. Maat ovat kuitenkin perustuslaillisia monarkioita eli kuninkaallisilla on lähinnä edustuksellinen asema.
  • Lisäksi Euroopassa on kaksi monarkiaa, joissa valta ei periydy jälkeläisille. Toinen näistä on Vatikaani, jossa kardinaalit valitsevat uuden paavin. Toinen taas on Andorra, jonka valtionpäämiehinä toimivat ruhtinaskumppanit. Nämä arvonimet annetaan Urgellin piispalle ja Ranskan presidentille.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kuinka hyvin tunnet Euroopan kuninkaalliset? Tee 15 kysymyksen kinkkinen testi!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X