Heidi Pakarinen

Seura: Korona tyhjensi tangokuningatar Heidi Pakarisen kalenterin – rahaa ei ole pahan päivän varalle, pieni sijoitussäästö on jo käytetty

Korona tyhjensi tanssipaikat ja esiintyjien keikkakalenterit. Monille tangokuninkaalliselle keikkailu on suurin tulonlähde. Seura kysyi, miten Heidi Pakarinen pärjää.

Koronavirus on muuttanut radikaalisti monien arkea – myös laulaja Heidi Pakarisen, 44. Maaliskuussa keikkoja piti olla 15. Toisin kävi, Heidi Pakarinen kertoo Seurassa.

Lue lisää: Heidi Pakarinen Annassa: ”En aio enää suostua huonoon parisuhteeseen”

Vuoden 2013 tangokuningatar oli Kuusamossa konsertoimassa perjantaina 13. maaliskuuta. Lauantaiaamuna hän sai kuulla, että saman illan tanssilavakeikka Tyrnävällä on peruttu.

”Maaliskuun piti olla erittäin hyvä keikkakuukausi, mutta keikkoja ei ehtinyt olla kuin kuusi, ennen kuin jouduin pakkolomalle”, Heidi kertoo Seurassa.

”Harmittaa totta kai, ei vain omasta puolesta, vaan myös kollegoiden puolesta, kun emme pääse tekemään omaa työtämme emmekä siis ansaitse mitään.”

Lue myös: Seura: Olga ja Tuukka Temosta uhkaavat satojen tuhansien tappiot: ”Korona tuli päivälleen ensi-illan kanssa”

Heidi Pakarinen: Rahaa ei ole säästössä

Keikkojen peruunnuttua Heidi on ollut apuna kotona kahden teini-ikäisen tyttärensä etäopiskelussa. Ennen tangokuningattaren kruunua hän oli vuosia kotiäitinä ja iloitsee siitä, että on saanut olla nyt lasten elämässä aiempaa enemmän.

Silti mieli kaipaa lavoille. Esiintymiskaipuuseen lohdutusta toi Lahdessa kirkossa verkkoon taltioitu Valoa ja rakkautta -konsertti pianistin kanssa.

Yksittäisetkin keikat olisivat tärkeintä. Heidi kertoo Seurassa, että hänellä ei ole pahan päivän varalle rahaa säästössä. Pieni sijoitussäästökin on jo käytetty.

”Täytyy jatkaa elämistä, mutta laskut juoksevat. Perheen ainoana aikuisena kustannan kaiken itse, vastuu on yksin minulla”, hän sanoo Seurassa.

”Tiedän sellaisiakin ihmisiä, jotka ovat pärjänneet hyvinkin pienellä budjetilla ja pystyneet jopa säästämään. Ehkä tässä täytyy itsekin vielä opetella sitä.”

Lue myös: Pappi Kai Sadinmaa näkee kriisitilanteessa myös toivoa: ”Voimme hiljentyä ja nähdä, mikä on oleellista”

Tangomaailma pitää yhtä

Poikkeuksellisessa tilanteessa muiden tuki on noussut korvaamattomaan asemaan. Heidi kertoo, että tangokuninkaalliset ovat pitäneet yhtä yhteisessä WhatsApp-ryhmässään.

Heidin mukaan ryhmässä on hyvä yhteishenki ja siellä jaetaan tietoa siitä, millaisia korvauksia tai avustuksia voi kenties saada, jos tulot putoavat nollaan.

Esimerkiksi Gramex on kertonut aikaistavansa tekijänoikeuskorvausten maksua koronan takia. Se ei kuitenkaan auta kaikkia tangolaulajia, sillä iskelmämusiikkia soitetaan popmusiikkia vähemmän valtakunnallisilla radiokanavilla.

Tilanteesta huolimatta Heidi kertoo olevansa optimisti.

”Haluan uskoa, että tällä kaikella on tarkoituksensa”, hän sanoo Seurassa.

”Toivon, että korona saisi ihmiset ajattelemaan, mikä elämässä on tärkeintä. Itselle terveyden ja rakkauden merkitys on korostunut, ja viime vuosina ne ovat nousseet elämän tärkeimmiksi asioiksi.”

Lue myös Seuran juttu: Tangokuningatar Heidi Pakarisen arki muutui, kun kalenteri tyhjeni: ”Toivon, että korona saisi ihmiset ajattelemaan, mikä elämässä on tärkeintä”

Avainsanat

Keskustelu

Säästöjä pitäisi kyllä hankkia. Tosin kukaan ei ole osannut varautua koronavirukseen, mutta aina voi tulla esimerkiksi työttömyyttä. Kaikkea on nyt kiristettävä. Eivätkö lapset kuitenkin saa lapsilisää ja isältä elatusapua? Entinen aviopuoliso voisi muutenkin nyt tulla apuun, jos on vakavaraisempi. Heidin tilanteessa on nyt monia. Kunpa ihmisiä ei pakotettaisi vikavippeihin.

Toivottavasti kaikki hankkivat tämän jälkeen resurssiensa mukaisen varakassan. Ihmiset ovat eläneet kuin viimeistä päivää ja luottaneet siihen että kyllä yhteiskunta auttaa ja nyt sitten ollaan pulassa.

Kommentoi juttua: Seura: Korona tyhjensi tangokuningatar Heidi Pakarisen kalenterin – rahaa ei ole pahan päivän varalle, pieni sijoitussäästö on jo käytetty

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X