Heli Rantanen siirtyi markkinointialalle urheilu-uran jälkeen.

Heli Rantanen ei kadu ratkaisuaan: 
”Rohkea irtiotto auttoi 
urheilu-uran loputtua”

Heli Rantanen, 47, voitti keihäänheiton olympiakultaa Atlantassa vuonna 1996. Heli asuu puolisonsa kanssa Korpilahdella Jyväskylässä ja työskentelee markkinointipäällikkönä betonialan yrityksessä.

”Jokainen urheilija, oli sitten nainen tai mies, tekee valtavasti määrätietoista työtä saavuttaakseen unelmiaan. Usein kuitenkin saa huomata, että naisurheilijoiden saavutuksia ei huomioida yhtä paljon kuin miesten menestystä – lajista riippumatta. Ajatellaan, että urheilu on naisille harrastelua ja palstatilaa annetaan miehille.

Naiskeihäänheittäjien tulevaisuus huolestuttaa meitä entisiä alan ammattilaisia niin paljon, että jo vuoden ajan olemme muun muassa Tiina Lillakin, Tuula Laaksalon ja Mikaela Ingbergin kanssa toimineet mentoreina aktiivikeihäänheittäjänaisille. Sparraamme heitä uralla eteenpäin.

Heli Rantanen siirtyi markkinointialalle urheilu-uran jälkeen.Oma urheilu-urani loppui loukkaantumiseen vuonna 2001. Pahin henkinen tipahtaminen tuli sen jälkeen, kun kuntoutus polvileikkauksesta oli kestänyt puoli vuotta ja lääkäri totesi, että ei tästä mitään tule.

Masennuin ja lamaannuin. Koko elämäni oli rakentunut urheilu-uran ja treenaamisen ympärille, ja kaikki meni alta. Olisin itse halunnut valita, milloin urani päättyy.

Lopulta keräsin itseni ja päätin vaihtaa maisemaa, sillä halusin putsata elämäni kertaheitolla. Laitoin roskikseen tavallaan ihan kaiken, tutun ympäristön ja arkielämän rutiinit.

Heitin arpaa, että olisiko uusi kotikapunkini Lahti, Tampere vai Jyväskylä, ja arpa osui Jyväskylään. En tuntenut sieltä ketään.

Muuton jälkeen otin vuoden verran happea: tutustuin uuteen kaupunkiin ja itseeni uudestaan ja pohdiskelin, mitä haluan tehdä.

Opiskelin fysioterapeutiksi mutta samalla hain aktiivisesti koulutustani vastaava työtä markkinoinnin parista. Löysin työpaikan betonialan yrityksestä, jossa olen työskennellyt 12 vuotta markkinointitehtävissä.

Rohkea irtiottoni auttoi minua pääsemään elämässäni eteenpäin. En ole katunut ratkaisuani pätkääkään.”

Sorrow-iltapuku, 319,99 e, Katri Niskanen. Björn Weckströmin Kuunsilta-rannekoru 1 985 e ja Galaktinen tuuli -korvakorut 325 e, Lapponia. Aalto-maljakot 
139 e/kpl, Iittala. Markku Salon Diiva-karahvi 85 e, Tre. Katriina Nuutisen Lyyli-lasirasia 260 e, Lokal. Alvar Aallon nojatuoli 2 550 e, Artek.

Tyyli: Jenni Juurinen

Juttu on julkaistu Kotiliedessä 25/17.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Heli Rantanen ei kadu ratkaisuaan: 
”Rohkea irtiotto auttoi 
urheilu-uran loputtua”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X