Ihmiset

Seura: Hurstin perhe omistautui auttamaan muita, mutta vaikeuksia oli perheen sisälläkin: ”Jouduimme välillä kaivamaan ruokaa roskiksista”

Kun köyhien auttajana tunnettu Veikko Hursti kuoli, tuli Veikon pojasta Heikistä työn jatkaja lähes kylmiltään, ilman valmistautumista. Helppoa se ei aina ollut, kertoo Seura.

Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry eli Hurstin Apu on yli 50 vuotta auttanut heikko-osaisia. Koko Hurstin perheessä on aina eletty auttamis- ja lähetystyön ehdoilla. Se on tuonut arkeen paitsi mielekkyyttä myös haasteita, kertoo Seura-lehti.

Lue myös: Haluaisitko auttaa teoillasi? 4 x vapaaehtoistyö, jota sinäkin voit tehdä

Vaikeuksia Hurstin perhe kohtasi esimerkiksi Espanjassa, minne Veikon poika Heikki Hursti lähti oman perheensä kanssa yli 30 vuotta sitten perustamaan helluntaiseurakuntaa. Siellä Hurstit joutuivat itsekin kokemaan puutetta. Kotimaan lähetysjärjestö ei hoitanut rooliaan, ja Heikin kannatusmaksut tulivat jatkuvasti myöhässä. Raha ei riittänyt elämiseen edes Suomea halvemmassa Espanjassa.

”Silloin oli sellainen ajatus, että kyllä Jumala palkan maksaa”, Heikki kertoo Seuran haastattelussa.

Samaa muistelee Heikin Sini-tytär, joka oli vasta nelivuotias lähtiessään perheensä mukana Espanjaan.

”Jos sanon ihan suoraan, tilanne oli perseestä. Espanja oli ihana, eikä isän työssä ollut mitään vikaa, mutta oli nöyryyttävää, että jouduimme välillä kaivamaan ruokaa roskiksista ja lainaamaan rahaa, että selvisimme.”

Heikki ja Sini Hursti ovat itsekin kohdanneet vaikeuksia poluillaan.
Heikki ja Sini Hursti ovat itsekin kohdanneet vaikeuksia poluillaan. Kuva: Tommi Tuomi

Hurstin Apu: Jo toinen kapulanvaihto edessä

Hurstin Apu siirtyi Veikolta Heikki-pojalle vuonna 2005. Nyt Heikin tytär Sini Hursti on virallisesti yhdistyksen toiminnanjohtaja.

Sini muistaa yhä päivän, joka käynnisti matkan yhdistyksen johtoon. Mummi oli juuri kuollut, ja Sini oli lähtenyt Espanjaan tätinsä kanssa. Reissun tarkoitus oli saada ajatukset irti murheellisista asioista.

Kunnes puhelin soi. Se oli Heikki, joka kertoi saaneensa diagnoosin aggressiivisesta virtsarakonsyövästä.

Heikki leikattiin viisi kertaa. Rumba kesti toista vuotta. Töitä oli hetkittäin mahdoton tehdä, koska toipuminen vaati aloillaan oloa.

Parturi-kampaajaksi kouluttautunut Sini oli aiemmin mieltänyt Hurstin putiikin pyörittämisen isän jutuksi. Mieleen ei ollut juolahtanut, että hänestä leivottaisiin joskus vielä yhdistyksen toiminnanjohtaja.

”Ajattelin, että kyllähän noita Hursteja on. Sitten kun isä sairastui, minä olinkin ainut, joka tarjosi apuaan”, Sini sanoo Seurassa.

Alussa Sini auttoi toimistohommien kanssa, mutta pian isä antoi vastuuta lisää. Isä istui luurin toisessa päässä, kun Sini opiskeli isänsä kisällinä uuden ammatin. Ja sille tielle Sini jäi. Kampaajan työ jäivät, kun avustusjärjestön johtajan veivät mukanaan.

Lue myös Seuran juttu: Sini Hursti jatkaa isovanhempiensa ja Heikki-isänsä jalanjäljillä: ”Kun isä sairastui, olinkin ainut, joka tarjosi apuaan”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Seura: Hurstin perhe omistautui auttamaan muita, mutta vaikeuksia oli perheen sisälläkin: ”Jouduimme välillä kaivamaan ruokaa roskiksista”

entinen diakoni

Heidän pitäisi itse myös saada levätä ja pitää lomaa kunnolla.

Satu42

Mikähän se lähetysjärjestö oli joka ei kannatusta ajoissa lähettänyt? Ois kiva tietää , kun noin annetaan kritiikkiä.

Roys

Niimpä kohta varmaan joutuu roskiksesta kaivaa tulot pienet rahat ei riitä laskuihin osaan vuokra sähkö ulomittaustoimisto sit lasketaan euroja ei vaatteita vara ostaa .Poika vielä opiskelee tulot yhteen lasketaan .välillä kyllä elämä risoo mut isosta perheestä olen .ei aina ollut mitä leivän päälle laittaa pelkkäleipäkin oli kultaa kalliimpaa .kun elää kitsaasti niin pärjää just ja just.Lihapullatkin on ruokaa .tärkeätä työtä Hursti tekee nostan hattua Hurstille .

Sinun täytyy kommentoidaksesi.