Iskelmälaulaja Anne Mattila Seura-lehdessä toisesta urastaan: ”Pelkäsin, että teen väärin omalle yleisölleni ja faneilleni, jos en keskity sataprosenttisesti keikkailuun ja musiikkiin”

Anne Mattilan elämässä on musiikin lisäksi toinenkin intohimo: maalaaminen. Toisen uran aloittaminen on kuitenkin jännittänyt, kertoo Seura-lehti.

Anne Mattilan, 36, taidekahvilan pysäköintipaikalla Karvialla on jo kymmeniä autoja. Taidekahvila ja maalaaminen ovat olleet iskelmälaulajan toinen työ viimeiset seitsemän vuotta, kertoo Seura-lehti.

Nykyään keikkakalenterikin suunnitellaan taidekahvilan ehdoilla. Suurimmat kiertueet ajoitetaan syksyyn ja kevääseen, ja kesällä Anne Mattila on tehnyt vain satunnaisia esiintymisiä siellä täällä. Maalaamiselle on jätettävä aikaa, sillä nykyään hän tekee myös tilaustöitä.

”Kun aloitin, joku sanoi, että minulla tulee olemaan pitkä tie. Ihmiset tulevat vielä 20 vuoden päästä kysymään, että ai maalaat myös. Vaikka minusta tuntuu, että olen tehnyt tätä koko ikäni, juuret iskelmälaulajana ovat vahvassa”, Anne Mattila sanoo Seura-lehden haastattelussa.

Lue myös: Anne Mattila lapsihaaveistaan Seurassa: ”Oppisinpa kasvattamaan lapset samalla tavalla kuin äitini”

Anne Mattila: ”Pelkäsin, hyväksytäänkö minua”

Annelle sekä laulajana että taidemaalarina työskentely on ollut lapsuudenhaave. Ensimmäisen taidenäyttelynsä laulaja piti jo 13-vuotiaana. Sitten musiikki vei mukanaan, kunnes 11 vuotta sitten Anne alkoi taas maalata.

Alkuun iskelmätähti jännitti, mitä muut ajattelevat ratkaisusta vähentää keikkailua taiteen takia.

”Pelkäsin, että teen väärin omalle yleisölleni ja faneilleni, jos en keskity sataprosenttisesti keikkailuun ja musiikkiin. Pelkäsin, hyväksytäänkö minua”, Anne Mattila sanoo Seura-lehdessä.

Lue myös Anna.fi: Anne Mattila mietti, onko Vain elämää -ohjelma häntä varten: ”Totta kai kysyin äidiltä, mitä mieltä hän on”

Ihmiset ovat Annen iloksi ottaneet toisen työn hyvin vastaan. Silti moni yllättyy kuullessaan laulajan taiteesta. Keikkailusta Anne ei ole vielä kuitenkaan valmis luopumaan, sillä hän rakastaa tunnetta, joka hänet valtaa lavalle noustessa.

Kahden ammatin yhdistäminen ei ole väsyttänyt, mutta vuosia sitten Anne oli lähellä uupua. Nykyään hän osaa huomata levon tarpeen ajoissa.

”Minun pitää kuunnella itseäni, että voin tuottaa siveltimen ja musiikin kautta. Siksi minun täytyy huolehtia jaksamisestani ja huomioida myös itseäni. Ihan aamusta iltaan ei voi olla esillä, vaikka mielelläni juttelen kävijöille. Säästän ääntäni toista työtäni varten. Siinäkin täytyy tasapainoilla.”

Lue myös Seuran juttu: Laulaja ja taidemaalari Anne Mattila: ”Minun on ollut vaikea sanoa ’ei’ – nykyään koen empaattisuuteni vahvuutena”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Iskelmälaulaja Anne Mattila Seura-lehdessä toisesta urastaan: ”Pelkäsin, että teen väärin omalle yleisölleni ja faneilleni, jos en keskity sataprosenttisesti keikkailuun ja musiikkiin”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X