Itsenäisyyspäivän vastaanotto peruttiin – Linnan juhlien vakiokasvot Elina ja Ilkka Kanerva kertovat Seurassa, miten juhlivat Suomen itsenäistymistä tänä vuonna

Seura kysyy, mitä itsenäisyyspäivän juhlintaan kuuluu tänä vuonna. Elina ja Ilkka Kanerva juhlivat itsenäisyyttä ensimmäisen kerran ilman aikataulupaineita kotikaupungissaan Turussa. 

Ilkka Kanerva ja hänen puolisonsa, sovellusasiantuntija Elina Kanerva ovat olleet Linnan juhlien kuvatuimpia pareja kautta vuosien. Vuodesta 1975 kansanedustajana toiminut Ilkka Kanerva arvelee osallistuneensa Linnan juhliin 44 kertaa.

Tänä vuonna perinteinen Presidentinlinnassa pidetty itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto järjestetään koronan vuoksi poikkeuksellisin menoin. Mitä Kanervien itsenäisyyspäivän juhlintaan kuuluu?

Lue myös: Elina Kanerva kertoo Annassa, miten parisuhde Ilkan kanssa on hetkittäin satuttanut – myös suhteesta lähteminen on käynyt mielessä

Elina ja Ilkka Kanerva viettävät itsenäisyyspäivän rauhallisesti

Elina ja Ilkka kertovat Seura-lehden haastattelussa aloittavansa juhlapäivän hiljentymällä kirkossa itsenäisyyspäivän jumalanpalveluksessa ja käymällä sankarihaudoilla.

”Se kuuluu suomalaiseen tapakulttuuriin. On tärkeää ymmärtää, keitä meidän tulee kiittää itsenäisyydestämme”, Ilkka sanoo Seurassa.

Elina ja Ilkka kunnioittavat itsenäistymistä myös sytyttämällä kaksi kynttilää kodin ikkunalaudoille. Itsenäisyyspäivänä Elina ja Ilkka nauttivat Turun konserttitalossa järjestettävästä juhlakonsertista, jossa kuullaan kattaus kotimaista musiikkia.

”On mukava mennä kerrankin itsenäisyyspäivän juhlaan niin, etten ole pitämässä puhetta, vaan voin istua yleisön joukossa, rauhoittua, kuunnella esityksiä ja sisäistää esille tuotavaa viestiä”, Ilkka sanoo.

Illalla pariskunta aikoo rauhoittua kotiin ja katsoa televisiosta itsenäisyyspäivän lähetystä.

Lue myös Seura.fi: Miksi sytytämme itsenäisyyspäivänä kaksi kynttilää ikkunalle?

Onko itsenäisyyspäivän juhlinta muuttunut pysyvästi?

Yksi kotikatsomoissa seuratuimpia hetkiä on presidenttiparin kättely. Elina Kanerva pohtii, muuttuuko tapa tulevaisuudessa.

”Ystävällinen nyökkäys on myös tyylikäs ja arvokas tapa tervehtiä”, hän arvelee.

Vaikka tämän vuoden poikkeuksellisessa itsenäisyyspäivän juhlinnassa on hyvääkin, perinteistä juhlapäivän vastaanottoa tulee kuitenkin ikävä. Mitä Ilkka ja Elina jäävät kaipaamaan eniten Linnan juhlista?

”Kohtaamisia ihmisten kanssa”, Elina sanoo Seuran haastattelussa.

Lue myös Seuran juttu: ”Juhlan aihe on tärkein” – Näin kansanedustaja Ilkka Kanerva ja Elina-puoliso hiljentyvät juhlimaan itsenäisyyspäivää Turussa

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Itsenäisyyspäivän vastaanotto peruttiin – Linnan juhlien vakiokasvot Elina ja Ilkka Kanerva kertovat Seurassa, miten juhlivat Suomen itsenäistymistä tänä vuonna

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X