Janina Fry
Ihmiset

Janina Fry, 46, naisten kohtaamista ikäpaineista Anna-lehdessä: Tietyn iän jälkeen ei olisi enää saanut jatkaa juontajana

Äidin kuoleman ja oman rintasyöpädiagnoosin jälkeen Janina Fryn, 46, ykköstavoite on ollut vaalia omaa terveyttään. Ikääntyminenkään ei pelota, hän kertoo Anna-lehdessä.

Mallina, muusikkona, juontajana, muotisuunnittelijana ja Anna-lehden 360°-bloggarina tunnettu Janina Fry on ollut julkisuudessa jo pitkään. Vuosien varrella hän saanut huomata, että esimerkiksi tv-maailmassa ikääntymiseen saatetaan suhtautua ongelmana.

”Olin nuorempana suunnittelemassa tv-ohjelmaa. Tuotantotiimissä pidettiin tärkeänä, että mahdollisessa sopimuksessani olisi ehto, etten tietyn iän jälkeen olisi jatkanut ainakaan ohjelman juontajana”, Janina kertoo Anna-lehden haastattelussa.

”Miksi ihmeessä kuvitellaan, että jotain voi tehdä vain tietyssä iässä?”

Lue lisää: Nopeasti syttyvä Janina Fry: ”Olen niin intohimoinen, että himoitsen milloin mitäkin”

Janina Fry: Naisilla ei ole parasta ennen -päivämäärää

Janina ei anna ikääntymisen häiritä itseään. Ikä ei ole rajoite uuden kokemiselle ja hyville asioille. Kaikki on aina mahdollista, jos vain muistaa nukkua tarpeeksi.

”Tässä iässä ajatus kolmenkympin kriisistä naurattaa. Sen takia on ikävä huomata, että naisiin suhtaudutaan välillä niin kuin meillä olisi parasta ennen -päivämäärä”, hän sanoo Annassa.

Ikä on kuitenkin saanut Janinan muuttamaan elintapojaan.

”Nykyisin mietin entistä tarkemmin, milloin kannattaa lähteä viihteelle ja väsyttää itseään valvomalla. Hyvä uni vaikuttaa ulkonäköön mutta myös kaikkeen muuhun olemiseen. Väsymys laskee mielialaa”, hän sanoo Anna-lehdessä.

Janina hellii elimistöään uimalla kylmässä. Uiminen muun muassa lisää vastustuskykyä, laskee verenpainetta ja kuluttaa energiaa. Janinalle tärkeää on myös se, miten uiminen vaikuttaa mielialaan. Siksi uimaan on päästävä viisi kertaa viikossa.

Lue myös: Henkinen hyvinvointi rakentuu pienistä arjen palasista – näin vaalit hyvää oloa vaikeanakin aikana

Rintasyöpä pysäytti

Viime vuosien kokemusten jälkeen oma hyvinvointi on ollut Janinan ykköstavoite. Janina menetti äitinsä rintasyövälle tämän ollessa vasta 64-vuotias. Hyvin pian äidin kuoleman jälkeen Janina sai itse rintasyöpädiagnoosin.

”Kuulin kantavani geeniä, joka altistaa rinta- ja munasarjasyövälle. Se johti isojen leikkausten sarjaan, jossa rintani poistettiin ja minulle rakennettiin uudet rinnat”, Janina kertoo Anna-lehden haastattelussa.

Ulkonäön muuttuminen ei pilannut elämää.

”Vain ulkonäkö ole koskaan ollut minun juttuni. En ole ripustautunut sen varaan”, hän sanoo.

Lue lisää: Rintansa poistattanut Janina Fry Annassa: ”Tein kaiken lasteni tähden, jotta pysyn täällä heitä varten vielä pitkään”

Janina kokeilee mielellään erilaisia elvyttäviä ja ylläpitäviä hoitoja. Syksyllä hän kävi kollageenisäikeitä aktivoivassa kasvohoidossa, vastikään puolestaan mikroneulauksessa. Kauneus kumpuaa kuitenkin sisältä.

”Oma juttuni on aina ollut hymy ja sen välittämä innostus ja säteily”, hän sanoo Annassa.

Lue myös Anna-lehden juttu: Janina Fry pakeni vanhempiensa kuoleman aiheuttamaa surua äärikokemuksiin: ”Ajoin autolla liian lujaa”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Janina Fry, 46, naisten kohtaamista ikäpaineista Anna-lehdessä: Tietyn iän jälkeen ei olisi enää saanut jatkaa juontajana

Iina

Lapset kutsuvat äitiäni Mummaksi, omat isovanhempani ovat vielä elossa ja heitä on aina kutsuttu mummiksi ja mummuksi joten looginen jatka omalle äidilleni oli mumma… Isän äiti (mummu) on Pohjanmaalta, joten tiedettiin nimityksen olevan oikea.. 🤭

Siru

Tytön lapsille olen mummo,pojan lapsille fammo. En koskaan ole ehtinyt nähdä minun mummoja ja pappoja ehtivät kuolla ennen kuin synnyin.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.