Jannika B Annassa: ”Koulukiusattuna tuntui suurelta voitolta saada ihmisten hyväksyntä”

Syksy oli muusikko Jannika B:lle itsensä löytämisen aikaa. Viime vuoden uupumus ja menestys Tähdet, tähdet -ohjelmassa opettivat hänet kääntämään heikkoutensa vahvuuksiksi, selviää uudesta Annasta.

Muusikko Jannika B, 32, ajatteli, ettei hänellä ole mitään menetettävää. Häntä oli pyydetty mukaan Tähdet, tähdet -ohjelmaan. Pyyntö ei tullut ensimmäistä kertaa, mutta ajatus tuli.

”Kun minua pyydettiin edellisen kerran ohjelmaan, ajattelin, että ei minusta ole siihen. En minä osaa, enkä halua mennä nolaamaan itseäni. Nyt minulla ei ollut voimia eikä haluakaan pitää sitä normaalia haarniskaa yllä. Kun ei ole mitään menetettävää, on helpompaa uskaltaa repäistä”, Jannika sanoo Annan jutussa.

Jannika oli käynyt läpi vaikean ajanjakson: hän oli julkisesti kertonut uupumuksestaan ja masennuksestaan ja saanut siitä paljon palautetta.

Syksyn kestäneestä ohjelmasta tuli Jannikalle kasvutarina

”Oli liikuttavaa ja koskettavaa huomata, että voitin ihmisiä puolelleni, vaikka en mielestäni ollut parhaimmillani. Huomasin, että riitän tällaisena kuin olen”, Jannika sanoo jutussa.

Viime vuosien aikana Jannikan perusminä oli kadonnut kokonaan. Syksy oli hänelle itsensä löytämistä uudelleen.

Jannikalla on aina ollut selvä kuva siitä, millainen hänen perusminänsä on: Itsevarma. Pärjäävä. Itsenäinen. Vahva.

”Olen aina ajatellut, että pitää olla vahva. Pitää tienata omat rahat, ei saa olla riippuvainen kenestäkään. Parisuhteissakin olen ollut aina itsenäinen. Yhteiskunta vaatii, että pitäisi olla tehokas ja pärjäävä ollakseen hyväksyttävä”, Jannika sanoo Annassa.

”Tein asioita vääristä syistä ja luulin, että tulen onnelliseksi niin. Olen aina ollut järkeilevä ihminen. Vasta viime aikoina on tuntunut, että olenkin äärettömän herkkä tunneihminen”, Jannika sanoo jutussa.

Inhimillisyyden näyttäminen ei pelota Jannikaa

”Yleisö haluaa, että artisti tuo oman aidon itsensä esiin. Sain eniten ääniä ja parhaan palautteen musikaalijaksosta, jossa lauloin epäpuhtaimmin, mutta tunnelataus oli suurin. Myös  epätäydellisyys on kiinnostavaa”, Jannika sanoo Annassa.

Jannika sijoittui toiseksi Tähdet, tähdet -ohjelmassa, muttei harmittele.

”Voitin viikko toisensa jälkeen itseni ja voitin ihmisiä puolelleni – hehän äänestivät minut aina jatkoon. Koulukiusattuna tuntui suurelta voitolta saada ihmisten hyväksyntä: Minä riitän outona, itkupillinä ja virheellisenä. Ihmisenä. Tärkeämpää on voittaa ihmisten sydämiä kuin palkintoja takanreunalle”, Jannika sanoo jutussa.

Lue Annan koko juttu: Jannika B löysi uudelleen onnen arkeensa: ”Huomasin, että riitän tällaisena kuin olen”

Keskustelu

Kommentoi juttua: Jannika B Annassa: ”Koulukiusattuna tuntui suurelta voitolta saada ihmisten hyväksyntä”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X