Jorma Uotinen kertoo Seura-lehdessä tunnelukoistaan – ei avaudu edes ystävilleen

Jorma Uotinen kertoo avoimesti tapahtumista henkilökohtaisessa elämässään ja uransa aikana. Sen sijaan avaamatta ovat lukot, jotka kätkevät niihin liittyvät syvimmät tunteet, kertoo Seura-lehti.

Jorma Uotinen, 70, on koko kansan tietämä taiteilija, jonka kuitenkin vain harva tuntee. Minkälainen Jorma on kodin ovien sisäpuolella?

”Olen mielelläni omissa oloissani, ja siellä oleva Jorma Uotinen voi olla aika erilainen kuin julkisuudessa esiintyvä”, hän sanoo Seura-lehden haastattelussa.

Lue myös: Jorma Uotinen: ”En ole eläkkeellä, koska taiteilija ei jää eläkkeelle omasta elämästään”

”Minusta on julkisuudessa kuva, jonka mukaan olen aivan auki. Kuitenkin syvimmät tunteeni ovat niin intiimejä, etten jaa niitä kenellekään. En ole sellainen tyyppi, joka sanoo, että istutaanpa puhumaan. Kuuntelen, jos joku haluaa puhua minulle, mutta vältän antamasta ohjeita tai neuvoja.”

Jorma kertoo Seurassa, ettei avaudu edes ystävilleen.

”Ehkä minussa on tunnelukkoja, jotka sen estävät.”

Tai sitten hän on sanonut sanottavansa tanssien.

Lue myös Anna.fi: Isättömänä kasvanut Jorma Uotinen: ”Olen kaivannut isää koko elämäni”

Jorma Uotinen ei suunnittele eläköitymistä

Jorma Uotisen 50 vuotta jatkuneen taiteilijauran kunniaksi suunniteltu konserttikiertue siirtyi syksystä tulevaisuuteen koronaviruksen vuoksi. Sen sijaan Jorma viihdyttää televisiokatselijoita tuomaroimalla jälleen Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa.

”Sen välityksellä minusta on tullut tunnettu ihmisille, jotka eivät tiedä tanssitekemisistäni yhtään mitään”, hän sanoo Seurassa.

Lue myös Seura.fi: Jorma Uotinen on ollut erikoisuudentavoittelija nuoresta saakka: ”Rohkeus on häpeän voittamista”

Tuomaroinnin lisäksi Jorma on työskennellyt muun muassa Suomen Kansallisbaletin johtajana ja Kuopio Tanssii ja soi -festivaalin taiteellisena johtajana. Pitkä ura on alkanut jo lapsena teatterista ja tanssilavoilta.

Matkan varrelle on mahtunut halvaantuminen ja puhekyvyn menettäminen, kun Jorma sairastui hermojuuritulehdukseen, Guillain-Barrén oireyhtymään. Siitä toipuessaan hänen oli opeteltava uudelleen yksinkertaisetkin asiat. Liikkeen uudelleen kokeminen oli riemukasta ja auttoi taiteilijaa ymmärtämään tanssin merkityksen.

”Esiintyminen on minun elementtini. Väsymyksen hetkiä on ollut, mutta koskaan en ole menettänyt sisäistä paloani”, hän sanoo Seura-lehdessä.

Onkin turha kysyä, onko Jorma suunnitellut uransa lopettamista.

”Mistä jäisin eläkkeelle? Elämästänikö?”

Lue myös Seura-lehden juttu: Jorma Uotinen, 70, ei avaudu henkilökohtaisimmista asioista edes ystävilleen: ”Syvimpiä tunteitani en jaa”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Jorma Uotinen kertoo Seura-lehdessä tunnelukoistaan – ei avaudu edes ystävilleen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X