Kaija Koo Annassa: ”Saan faneiltani elämänvoimaa, jota annan musiikkini kautta heille takaisin”

Kaija Koo on faneilleen äitihahmo, sisko, ystävä, auttaja – melkein kuin kansanparantaja. Mikä on hänen paras elämänohjeensa?

Kaija Koo, 56, kertoo Annassa, ettei pelkää urautumista eikä ideoiden loppumista. Ikä ei ole hänelle ongelma.

”En yritä pysyä nuorekkaana vaan olen kiinnostunut siitä, mitä teen. Tutkin musiikkia, löydän uusia juttuja ja olen innoissani. Kuusi vuotta olen käynyt laulutunneilla. Olen kehittynyt musiikillisesti viimeisen neljän vuoden aikana enemmän kuin koskaan. Haluan sanoa tämän, jotta ihmiset eivät ajattelisi, että kehitys pysähtyy johonkin tiettyyn ikään mennessä”, Kaija Koo sanoo Annan jutussa.

Lue myös: Näyttelijä Elina Knihtilä on ollut aina ylpeästi feministi: ”Nuorempana jouduin miettimään, saanko töitä, koska minua pidetään hankalana”

Kaija Koon elämään on mahtunut monen monta ala- ja ylämäkeä. 25-vuotiaana hän julkaisi soololevynsä Kun savukkeet on loppuneet. Kesken nauhoitusten hänen isänsä kuoli lento-onnettomuudessa. Hän on kärsinyt paniikkihäiriöstä ja itsetuhoisista ajatuksista. Hän on menettänyt äitinsä ja käynyt läpi avioeron.

Hän on kokenut miltä tuntuu artistina nousta huipulle, pudota ja nousta uudestaan.

”Olen alkanut pikkuhiljaa miettiä, että saattaisin olla valmis tekemään elämäkertani. Haluaisin omalla tavallani kertoa, että todella vaikeistakin tilanteista voi selviytyä”, Kaija Koo kertoo Annassa.

Mikä on Kaija Koon paras elämänohje?

Valintoja tehdessä pitää luottaa omiin tunteisiinsa, sanotaan. Kaija Koo kertoo Annassa miettineensä viime aikoina paljon sitä, että ihmiset eivät tunnista, mikä on heille hyvää, koska he ovat niin hukassa omien tunteidensa kanssa.

”Elämänvirrassa on tartuttava nopeasti oikeisiin asioihin. Pitää välittää itsestään niin, ettei tee itsensä kannalta huonoja valintoja. Tätä olen opetellut koko elämäni”, Kaija sanoo.

Ihmiset sanovat Kaijalle usein, että hän on vahva ihminen. Kaija ei itse koe niin. Silti yksi asia on kirkastunut hänelle vuosien myötä:

”Koskaan ei saa luovuttaa. Kun kaatuu, niin pitää vain nousta ylös ja jatkaa eteenpäin.”

Lue myös Annasta: Kaija Koo leikkauksen jälkeen: ”Kun palaan keikoille, olen taas terve, eroottinen ja vahva”

Kaija Koo

Kaija Koo: ”Saan faneiltani elämänvoimaa”

Kaija Koo on faneilleen äitihahmo, sisko, ystävä, auttaja – melkein kuin kansanparantaja. Hänen faneistaan löytyy sekä nuoria että viisikymppisiä, ja hänen biisinsä ovat monille tärkeitä voimabiisejä.

Yksi Kaijan suurimmista faneista on 19-vuotias Laura. Kaijalle lähettämissään fanikirjeissä hän on kertonut rankoista yläkouluajoistaan: kahdeksannella luokalla alkaneesta koulukiusaamisesta, huutelemisesta ja naureskelusta, asiattomasta nettikirjoittelusta.

Aamuisin ennen kuin Laura lähti kouluun, hän kuunteli huoneessaan Kaija Koota, koska se sai hänet tuntemaan olonsa vahvemmaksi. Kaijan Kaunis rietas onnellinen on hänen selviytymisbiisinsä.

Kaija sanoo, että hän on etuoikeutettu, kun hän on voinut auttaa Lauraa ja tuoda tämän elämään toivoa.

”Työni ei ole ollut turhaa. Saan faneiltani elämänvoimaa, jota annan musiikkini kautta heille takaisin”, Kaija sanoo Annassa.

Lue myös Annan juttu: Kaija Koo aloitti ruokaremontin pitkin hampain: ”En voi kapinoida sitä vastaan, jos elämäntapani saavat minut voimaan huonosti”

Avainsanat

Keskustelu

On mukavaa lukea sisäisesti kauniista ihmisistä.

Sellaisiakin on, jotka suunnitelmallisesti aloittavat jonkun elämän kokonaisvaltaisen tuhoamisen.

Saavat useammankymmentö toimimaan tahallisesti haittaa tehden ja tahallisesti loukkaavasti ja epäkunnioittavasti, eletään niiin että tulisi mahd paljon haittaa ja, melusaastetta. Voi pyrkiä kuvityelemaan että aikuiset olisivat järjestäytyneesti tuhonneet viattomien lasten elämää 10 vuotta porukassa ja nauttien.
Hidden evil
Noise harassment
Noise campaign
Flying monkeys
Mobbing
Organised stalking

Kommentoi juttua: Kaija Koo Annassa: ”Saan faneiltani elämänvoimaa, jota annan musiikkini kautta heille takaisin”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X