KAri Kanala 
Ihmiset

Seura: Kari Kanala ehti jo hylätä haaveet isyydestä, kunnes sai lapsen 49-vuotiaana: ”Se on ainoa asia elämässäni, jossa en ole korvattavissa”

Kun julkkispappi Kari Kanala pelaa poikansa kanssa jalkapalloa, poika saa voittaa 10–9. Yhdessä pelissä Kari ei kuitenkaan anna lapsensa voittaa, sillä hän haluaa pojan oppivan erään tärkeän asian, paljastaa Seura.

Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta tuttu kirkkoherra Kari Kanala sai esikoislapsensa 49-vuotiaana. Ennen pojan syntymää hän oli jo ehtinyt haudata haaveensa isyydestä, hän kertoo Seura-lehden haastattelussa. Ajatus isyydestä tuntui lahjalta.

”Moni oli sanonut, että isyys sopisi minulle. Olen tosi iloinen, että saan olla isä. Se on ainoa asia elämässäni, jossa en ole korvattavissa”, Kari sanoo nyt Seuran jutussa.

Lue myös: Poikamies Petri päätyi neljän pojan sijaisisäksi: ”Yhtään en ole hommaan ryhtymistä katunut”

Kari Kanala ei anna pojan aina voittaa

Poikansa kanssa Kari Kanala pelailee Unoa, pinoaa Legoja tai potkii palloa. Kari kertoo Seura-lehdessä olevansa suuri jalkapallon ystävä. Palloista kiinnostunut poika onkin ollut tavallaan helpotus.

”Tässä iässä minusta tuntuu, että kyllästyn tosi nopeasti, mutta jalkapallolla jaksan minäkin leikkiä. Kannattaa siis valita ne mieleiset jutut mitä tekee! Inhosin itse lapsena sitä, että minun annettiin voittaa, mutta nyt teen sitä itse. Poika voittaa pelit aina 10–9”, Kari sanoo Seurassa.

Shakissa Kari ei kuitenkaan anna pojan voittaa. Syy piilee tärkeässä asiassa, jonka Kari toivoisi lapsensa oppivan:

”Hänen täytyy opetella miettimään, että hän häviää, ellei vähän suunnittele siirtoja etukäteen. Elämän kannalta olisi hyvä oppia näkemään muutakin kuin se seuraava askel.”

”Mietin usein, että puristanko itsestäni kaiken töissä”

Kari kertoo Seurassa kantavansa välillä huonoa omatunto isyydestä.

”Mietin usein, että puristanko itsestäni kaiken töissä ja jääkö kotiin mitään. Oma ajatukseni on se, että tärkein jumalanpalvelus pidetään kotona. Siitä lähtee oikeastaan kaikki”, hän kertoo.

Kari toivoo, että hänen suhteensa poikaan säilyy läpi elämän sellaisena, että lapsi kokee aina voivansa tulla kotiin – tapahtui mitä tahansa.

”Toivon, että koti on hänelle se turvallinen paikka, jossa saa olla oma itsensä.”

Samalla Kari toivoo, että poika uskaltaisi olla eri mieltä isänsä kanssa.

”Ei ole väliä mikä pojasta tulee, vaan kuka hän on. Lapsuutta ei mitata sillä, että hänestä tulee jotain. Lapsuus mitataan aina tänään.”

Lue myös Seuran juttu: Kari Kanala tuli isäksi vasta viisikymppisenä: ”Olen tosi iloinen, että saan olla isä – se on ainoa asia, jossa en ole korvattavissa”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Seura: Kari Kanala ehti jo hylätä haaveet isyydestä, kunnes sai lapsen 49-vuotiaana: ”Se on ainoa asia elämässäni, jossa en ole korvattavissa”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.