Anna: Kerttu Niskanen on ollut yhdessä Juho-miehensä kanssa 17-vuotiaasta asti – ”Ei me olla osattu riidellä”

Hiihtäjä Kerttu Niskanen ja Juho Mikkonen ovat pitäneet tiiviisti yhtä teinivuosista lähtien. Pari ei koskaan riitele, Kerttu kertoo Anna-lehdelle.

Aviopari Kerttu Niskasen, 33, ja Juho Mikkosen, 31, tarina alkaa jo varhaisilta nuoruusvuosilta. Lapsena hiihtäjälupaukset sattuivat välillä samoihin hiihtokisoihin, pari kertoo AnnalleEnsimmäisen kerran kaksikko jutteli toisilleen yhteisellä hiihtoleirillä Vuokatissa. Kerttu oli tuolloin 17-vuotias ja Juho 15-vuotias.

”Vaikka oltiin ihan lapsia, Juhosta tuli luotettavan oloinen vaikutelma. Hän oli myös tosi avoin, kiltti ja komea.”

Kerttu harrasti jo vakavissaan hiihtoa ja muutti unelmansa perässä Vuokatin urheilulukioon. Juho taas asui Kuhmossa. Nuoripari piti tiiviisti yhteyttä.

”Muistan, kun sovittiin, että mennään koulun jälkeen meseen”, Kerttu Niskanen muistelee Annassa.

Lue myös: Siiri ”Äitee” Rantaselle sanottiin, ettei hän pärjäisi, mutta hän voitti silti: ”Arvostus on tullut vasta jälkikäteen”

Kerttua ja Juhoa yhdistää se, että heillä on molemmilla monta sisarusta. ”Varmasti myös se, että molempien vanhemmat ovat tavanneet nuorena ja he ovat puhaltaneet liitoissaan aina yhteen hiileen, on vaikuttanut alitajuisesti omaan suhteeseen,” Kerttu pohtii. Kuva: Liisa Valonen / OM-arkisto

Kerttua ja Juhoa yhdistää se, että heillä on molemmilla monta sisarusta. ”Varmasti myös se, että molempien vanhemmat ovat tavanneet nuorena ja he ovat puhaltaneet liitoissaan aina yhteen hiileen, on vaikuttanut alitajuisesti omaan suhteeseen,” Kerttu pohtii. Kuva: Liisa Valonen / OM-arkisto

Herättääkö valmennus riitoja?

Vuonna 2010 Kerttu ja Juho muuttivat yhteen Vuokattiin ja menivät kihloihin. He olivat kummatkin maajoukkuehiihtäjiä, jotka treenasivat paljon.

Kun pari ilmoitti, että Juhosta tulisi Kertun valmentaja, moni esitti epäilyksensä.

”Arveltiin, että voiko tuollainen toimia tai tuleeko meille riitaa. Meillä on aina mennyt ajatukset ja tekemiset niin yksiin, että meille ei ollut edes tullut mieleen, että meille voisi tulla konflikteja”, Kerttu sanoo.

Konflikteja ei olekaan tullut. Parin mielestä he ovat muuttuneet vuosien varrella hyvin vähän. He ovat edelleen samoja ihmisiä.

”Juho on meistä yhä se rauhallisempi, perheen aivot. Hän miettii ensin ja tekee sitten, minulla tuppaa olemaan toisinpäin. Silloin hän saattaa sanoa, että olisiko pitänyt miettiä ensin. Mutta ei me oikein olla osattu ikinä riidellä nyt tai aikaisemminkaan”, Kerttu sanoo Annassa.

Juho komppaa Kerttua:

”Kerttu on sama tavallinen ihminen, vaikka menestystä on tullutkin.”

Kerttu Niskanen ja Juho-puoliso viettävät vapaa-ajankin yhdessä

Kerttu ja Juho viettävät paljon aikaa yhdessä, koska työskentelevätkin yhdessä. Ruokapöydässä ei kuitenkaan puhuta hiihdosta.

”Ei siitä mitään tulisi, jos naputtaisin yhteisen ruokailun edellisestä harjoituksesta. Meillä on aina ollut myös muuta puhuttavaa, vaikka urheilu meidän elämässä keskiössä onkin”, Juho sanoo.

Vapaa-ajallaan Kerttu ja Juho tykkäävät tehdä samoja asioita. He ovat katsoneet Salatut elämät -sarjaa suhteensa alusta asti. Molemmat pitävät myös herkuttelusta ja karkeista.

Viikon ainoina palautumispäivinä pari rentoutuu usein Sotkamossa Nuasjärven rannalla sijaitsevassa mökissä. Siellä he viettivät myös kauden jälkeisen kahden viikon loman.

”Järjestelin kotona kaapit ja pesin ikkunoita. Tykkään myös leipoa, ja Juho käy metsällä. Ne ovat oikeastaan ainoat asiat, joita teemme erillämme”, Kerttu sanoo Annassa.

Lue myös Annan juttu: Kerttu Niskanen ja Juho-puoliso ovat olleet yhdessä teini-ikäisistä: ”Vaikka oltiin ihan lapsia, Juhosta tuli luotettava vaikutelma”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Anna: Kerttu Niskanen on ollut yhdessä Juho-miehensä kanssa 17-vuotiaasta asti – ”Ei me olla osattu riidellä”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X