Ihmiset

Seura: Tiedätkö nämä 3 asiaa Kimi Räikkösestä?

Kimi Räikkönen tunnetaan tummista aurinkolaseista ja juroista vastauksista. Mystinen mestarikuski ei ole paljastanut itsestään paljoa julkisuuteen. Seura listasi kolme kiinnostavaa yksityiskohtaa Kimistä.

F1-kuljettaja Kimi Räikkönen, 38, on yksi moottoriurheilun suurimpia nimiä. Silti hän on onnistunut pitämään yksityiselämänsä yksityisenä, sillä hän vastailee medialle lyhytsanaisesti ja monesti kieltäytyy haastatteluista kokonaan.

”Räikkösessä on myyttisyyttä. Hän pystyy olemaan hiljaa kuin toteemi ja vastailemaan kuin intiaanipäällikkö. Täydellistä”, Turun yliopiston mediatutkimuksen dosentti Jukka-Pekka Puro toteaa uudessa Seurassa.

Lue myös: Hanna-Maria Seppälä Annassa: ”Pohdin, olenko mitään ilman uraani huippu-urheilijana”

Tiesitkö nämä kolme asiaa Kimistä? 

Robin Räikkönen, Kimi Räikkönen, Minttu Räikkönen, Rianna Räikkönen

1. Motocross-rata takapihalla

Kimi Räikkönen rakennutti vuonna 2017 tontilleen Kirkkonummelle 440-metrisen motocross-radan. Naapurit eivät radasta ilahtuneet, vaan tekivät kunnan ympäristö- ja rakennuslautakuntaan valituksen aiheutuvasta huomattavasta meluhaitasta. Lautakunta ja myöhemmin hallinto-oikeus linjasivat, ettei rata tarvitse ymäristölupaa.

”Miten joku voi rakentaa ilman ympäristölupaa, vaikka yleensä kaikki on tarkasti säädeltyä? Kunta valvoo löysästi, jos rakennuttaja on julkkis. Oli se sitten Räikkönen tai Teemu Selänne”, pohtii eräs Räikkösen naapureista Seurassa.

Lue myös: Mikaela Ingberg Seurassa: ”Minusta tuli keihäänheittäjä oikeastaan sattumalta”

2. Käteen on tatuoitu Robin-pojan kuva

Robin Räikkönen, Kimi Räikkönen, jäätelö

Nuoruuden rankka bilettäminen muovasi Räikköselle pahan pojan maineen. Se kuitenkin hälvenee vuosi vuodelta, ja Räikkönen vahvistaa jatkuvasti imagoaan vastuullisena perheenisänä. Oikeaan käsivarteen onkin tatuoitu kuva Räikkösen esikoispojasta Robinista, 3. Heinäkuun lopulla lehdistössä levisivät hellyyttävät kuvat Unkarin F1-varikolla jäätelöä syövästä Robinista.

Kotona odottelevat myös Kimin Minttu-vaimo sekä pariskunnan kuopus Rianna, 1.

3. Munkkeja mukaan karting-radalle

Kimi Räikkönen aloitti autourheilun kartingista. Kartingyrittäjä Lasse Jaatinen kertoo Seurassa muistavansa, kunka Räikkösten perheen pakettiauto kaartoi liikkeen pihaan 1990-luvun alussa. Kimi oli tuolloin kymmenvuotias, Rami-veli pari vuotta vanhempi.

Vaikka perhe oli taloudellisesti tiukoilla, vanhemmat olivat valmiita laittamaan kaiken ylimääräisen rahan lasten harrastukseen.

”Tosin se ei ole kovin poikkeuksellista tässä lajissa. Kun kartingiin hurahtaa, siitä tulee koko perheen harrastus”, Jaatinen naurahtaa Seurassa.

Jaatinen kertoo perheen olleen äärimmäisen mukava. Radalle tullessaan heillä oli usein munkkeja mukanaan. Pojat olivat hiljaisia, mutta Matti-isä oli kova puhumaan.

Lue myös Seuran juttu: Kimi Räikkönen on kuuluisa kylmäpäisestä ajotyylistään ja lakonisista vastauksistaan: ”Minua ei kiinnosta, mitä minusta ajatellaan – en ole Michael Schumacher”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Seura: Tiedätkö nämä 3 asiaa Kimi Räikkösestä?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.