kruununprinsessa victoria, prinsessa victoria, victoria, perhe, anoreksia, lukihäiriö, daniel, estelle

Seura listasi: Tiesitkö nämä 4 asiaa prinsessa Victoriasta?

Prinsessa Victoriaa ylistetään vilpittömäksi, aidoksi ja sydämelliseksi. Seura listasi suosionsa huipulla olevasta kruununprinsessasta neljä asiaa, jotka saavat sydämen sykkimään Victorian puolesta.

Kruununprinsessa Victoria, 41, nauttii suunnatonta suosiota niin Ruotsissa kuin ulkomaillakin. Samalla kun muun kuningashuoneen suosio laskee, Victoria on onnistunut yhdistämään uransa tulevana kuningattarena ja roolinsa läsnäolevana äitinä tavalla, joka ainoastaan ihastuttaa. Seura listasi neljä asiaa prinsessa Victoriasta. Muistatko nämä kaikki?

Lue myös: Anna spekuloi: 3 asiaa, joiden avulla prinsessa Victoria pysyy suosionsa huipulla

1. Anoreksia

Victoria sairastui anoreksiaan opiskellessaan Ranskassa lukion jälkeen. Syksyllä 1997 hänet ohjattiin hoitoon, ja myöhemmin hän muutti kahdeksi vuodeksi jatkamaan toipumistaan Yhdisvaltoihin. Samalla hän suoritti Yalen yliopistossa historian ja valtiotieteiden opintoja.

”Kävin läpi vaikean kauden itseni kanssa ja tarvitsin aikaa selvittääkseni asiat ja löytääkseni jälleen tasapainon. Ja ehkä myös oppiakseni tuntemaan itseni ja sen, missä rajani menevät,” Victoria muisteli syömishäiriötään ruotsalaisen TV4-kanavan dokumenttiohjelmassa vuonna 2017.

Lue myös: Taiteilija Johanna Oras: ”Lähipiirini syytti minua tyttäreni anoreksiasta”

2. Lukihäiriö

Anoreksian lisäksi kruununprinsessa Victoria on kertonut kärsivänsä myös lukihäiriöstä.

”Lukeminen on ollut minulle aina vaikeaa. Oikeastaan en ole koskaan lukenut yhtään kirjaa vapaaehtoisesti”, Victoria paljasti ruotsalaislehti Expressenin haastattelussa.

Victoriaa haittaa myös kasvosokeus eli hänellä on vaikeuksia tunnistaa ihmisiä kasvojen perusteella.

Lue myös: Aikuisen lukihäiriö – näin tunnistat lukivaikeuden ja saat apua

kruununprinsessa victoria, prinsessa victoria, victoria, perhe, anoreksia, lukihäiriö, daniel, estelle

Kruununprinsessa Victoria 39-vuotissyntymäpäivillään puolisonsa Danielin ja lastensa Estellen ja Oscarin kanssa.

3. Personal trainerista puoliso

Prinsessa avioitui prinssipuolisonsa kanssa vuonna 2010. Victoria ja Daniel Westling kuitenkin tutustuivat alun perin jo vuonna 2002, kun Victoria palkkasi miehen personal trainerikseen.

Victorian isä, kuningas Kaarle Kustaa vastusti suhdetta, sillä hän olisi toivonut saavansa kuntosaliyrittäjää aristokraattisemman vävyn. Kuningatar Silviakaan ei ensi alkuun hyppinyt onnesta saadessaan tietää tyttärensä puolisokandidaatista.

Kruununprinsessa ei voi seurata sokeasti sydämensä ääntä, sillä hallitsijalta ja hallitukselta tarvitaan lupa avioitumiselle. Lupa heltisi kuitenkin vuonna 2009, ja Victorian ja Danielin häitä juhlittiin 16 kuukauden kihlauksen jälkeen.

Lue myös: Prinsessa Madeleine kasvoi bileprisessasta suurperheen äidiksi

4. Kasvatusmenetelmät

Kruununprinsessa Victoria puhui avioitumisensa jälkeen avoimesti lapsihaaveistaan. Hän kertoi vuonna 2010 Expressen-lehdelle, että toivoo saavansa enemmän kuin kaksi lasta.

Helmikuussa 2012 syntyi Victorian ja Danielin esikoinen, kruununprinsessa Estelle, 6, ja maaliskuussa 2016 syntyi prinssi Oscar, 2.

Pariskunta on kertonut pyrkivänsä takaamaan monin tavoin erityisasemassa olevalle Estellelle mahdollisimman normaalin lapsuuden. Estelle onkin käynyt Montessori-päiväkotia, jonka pedagogiikkaan kuuluu, että vanhemmat osallistuvat päiväkodin toimintaan muun muassa säännöllisillä siivous- ja pyykkivuoroilla.

”Hän tulee käymään läpi elämässään monia vaiheita. Uskon, että rajaton rakkaus ja loputtomat halaukset ovat hyvä pohja”, kruununprinsessa Victoria pohti kasvatustapojaan Ruotsin TV4-kanavan dokumentissa.

Lue myös Seuran juttu: Näin Victoria kasvattaa Estellestä kruununperillistä – ”Rajaton rakkaus ja loputtomat halaukset ovat hyvä pohja”

Keskustelu

Kommentoi juttua: Seura listasi: Tiesitkö nämä 4 asiaa prinsessa Victoriasta?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X