Ihmiset Tilaajille

Kun 1950-luvulla perustetun legendaarisen pikkukaupan omistaja menehtyi, neljä naista päätti ostaa sen – ”Tämä oli niin meidän juttumme”

Helsingin Kalliossa sijaitseva tekstiilikauppa Selma Palmu oli melkein 70 vuotta saman perheen omistuksessa. Kun lyhyttavarakaupan edellinen omistaja Raili Häkkinen menehtyi, sen osti neljä naista, joista kaikki eivät tunteneet toisiaan ennestään. Naisia yhdistää palo jatkaa vanhan kivijalkaliikkeen perinnettä.

Sisään astuessa on vaikea hahmottaa, minkä sortin myymälästä on kyse. Yhdessä hyllykössä näkyy neulelankoja, toisessa miesten flanellipaitoja. Kolmannessa komeilee mallinukke neonkeltaisissa boksereissa.

Selma Palmu on lyhyttavarakauppa, joka on toiminut Kallion Neljännellä linjalla vuodesta 1953. Lyhyttavarakauppa on vanhanajan nimitys kaupalle, jossa myydään vähän kaikenlaista erilaisiin tarpeisiin.

Kauppa on monelle kalliolaiselle ja helsinkiläiselle rakas. Siksi kaupan asiakkaat huolestuivat toden teolla, kun sen edellinen omistaja Raili Häkkinen (os. Palmu) kuoli yllättäen 87-vuotiaana lokakuussa 2021. Kauppa uhkasi jäädä vaille jatkajaa.

Uskollisten fanien onneksi kauppa sai pian uudet omistajat, kun Mari LiimatainenHeini LiimatainenMia Terras ja Tarja Kanervisto päättivät ostaa sen. 

Selma Palmun ovet aukesivat jälleen joulukuussa 2021. Siitä lähtien kauppaan on astellut kiitollisia asiakkaita.

”Yksi rouva toi kauppaan leipomolaatikollisen joulutorttuja. Hän halusi kiittää meitä kaupan jatkamisesta ja toivottaa hyvää joulua. Tämä on ihan tavallinen tarina täällä”, Heini kertoo.

Lue myös: Anna, 24, osti pakettiauton ja perusti Suomen ensimmäisen kiertävän lankakaupan – ”Tämä oli mielestäni ihan kuningasidea”

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.